3 lakberendezési probléma, amire jó megoldást kínálhat a falpanel

Mindenki szeretné tökéletessé tenni az otthonát, de időnként akadnak olyan tényezők, amikhez valamelyest alkalmazkodnunk kell. Hisz nem változtathatunk például az ingatlan tájolásán, a földrajzi elhelyezkedésén, és azt sem dönthetjük el, hogy kik legyenek a szomszédaink.

Ellenben akadnak olyan dolgok, amiket könnyen lehet befolyásolni némi kreativitással és például a sokoldalú Nívó falpanelek alkalmazásával. Mutatunk is pár nagyszerű példát!

Ha folyton piszkos lesz a fal…

Már miért koszolódna be gyakran a fal? Nos, ilyet csak az kérdez, akinek nincs kisgyermeke, kutyája vagy macskája. Akinek pedig van, az jól tudja, hogy ez nagyon is gyakori és valós probléma.

 

A tipegők és az óvodáskorú csöppségek ugyanis szívesen használják a tiszta falakat rajztáblaként, a kutyák előszeretettel dörgölőznek neki, a cicák számára pedig nem létezik olyan felület, ami ne lenne alkalmas kaparászásra, beleértve természetesen a falat is. Elég csupán néhány percnyi “csínytevés”, és máris ott díszeleg egy méretes firkálmány, piszokfolt vagy karmolásnyom.

 

Ezek eltüntetése pedig meglehetősen nagy munka, főleg ha sűrűn előfordul. Egy falpanel azonban megvédi a falat, és sokkal jobban bírja a strapát, hiszen általában mosószeres vízzel letakarítható, ami a festékről nemigen mondható el. Ha pedig a panel végképp tönkremegy, még mindig sokkal egyszerűbb csak azt lecserélni, mint kifesteni a szobát.

Ha túl hangosak a szomszédok…

A lakótelepi, társasházi életforma nem lehet teljes zajongó szomszédok nélkül. Különösen igaz ez a múlt század második felében épült panelházakra, ahol a lakásokat csak vékony vasbeton elemek választják el egymástól, melyek tudjuk, hogyan hangszigetelnek – nagyjából sehogy.

Elég, ha a szomszéd csak egy kicsit megfázik, garantálható, hogy mi sem nagyon fogunk tudni aludni az egész éjjel tartó köhögés, prüszkölés miatt, ami bizony nagyon is áthallatszik a falakon. És akkor még nem is beszéltünk ugató kutyákról, síró kisgyerekekről és nagyothalló idősekről, akik egész nap bömböltetik a televíziót.

Ha a teljes szigetelés bármely okból nem kivitelezhető, akkor egy falpanellel is segíthetünk a problémán. Hisz így mégiscsak felkerül még egy plusz réteg a falra, ami nemcsak remek dekoráció, hanem valamelyest szigetel is. Ezért érdemes a szomszédokkal közös falakat díszíteni vele, és érzékelni fogjuk majd, hogy kevesebb zaj fog átszűrődni.

Ha zavar, hogy egy légterű a lakás…

A kis alapterületű garzonokban bizony elfelejthetjük a privát szférát, mert ha valaki belép a bejárati ajtón, máris belátja az egész lakást. Holott itt is szükség lehet némi elszeparált térre, főleg ha ketten élnek benne.

Erre a legegyszerűbb mód, ha tagoljuk a teret, amit bizonyos fajtájú falpanelekkel is megoldhatunk. A legcélszerűbb az ágy környékének leválasztása, így végeredményben kialakul egy nappali-konyha és egy hálófülke, ami ugyan még mindig nagyon apró, de legalább valamelyest elkülönül egymástól.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom