3 tipp, hogy kevesebb legyen a kerti munka

A lakásban élők többségének leghőbb vágya, hogy egyszer majd kertes házba költözhessen. Bár egy saját udvar valóban nagyszerű dolog, azonban kétségkívül sok időráfordítást igényel, ha azt szeretnénk, hogy mindig rendezetten mutasson. Néhány okos átalakítással azonban jelentősen csökkenthetjük a szükséges kerti munka mennyiségét.

Tartsunk kevesebb növényt!

A zöld pázsittal körbeölelt, színpompás virágoskertek valóban csodásan mutatnak - de csak amíg rendszeresen gondozzák őket. A virágokat a megfelelő időben kell kiültetni, később akár napi szinten locsolni, a földjüket tápoldatozni, a beteg hajtásokat levágni. A gyepet tavasztól őszig hetente nyírni, gondoskodni a talaj tápanyagellátásáról, és nyáron természetesen öntözni, hogy ki ne száradjon. És akkor még nem is beszéltünk a konyhakerti növényekről. Egy nagyobb kert naponta akár többórás elfoglaltságot is adhat a tulajdonosának.

Ha a munkánk és egyéb feladataink mellett erre nemigen jutna időnk, akkor ne is próbáljuk meg leutánozni a kertészeti magazinokban látottakat, hanem törekedjünk az egyszerűségre. A kert ne legyen kopár, de csak olyan növényeket telepítsünk, amelyek nem igényelnek túl sok gondozást (pl. örökzöldek, díszfák).

A gyep területét is csökkentsük, fektessünk le térkövet, készítsünk járdát apró kavicsokból vagy WPC-elemekből. Arra azért figyeljünk, hogy maradjon némi zöldterület, különben pont a kert lényege, a természetközeliség veszik el.

Cseréljük le a kerítést és a kaput gondozásmentesre!

Akinek fa- vagy kovácsoltvas kerítése van, az bizonyára jól tudja, hogy mennyi időt és energiát emészt fel minden évben a karbantartása. Csiszolás vagy rozsdamentesítés, felületkezelés, festés… akár több napba is telhet, mire végigérünk az egész telken. Az időjárásnak hála pedig 1-2 év múlva kezdhetjük elölről az egészet.

Mindezt viszont kivédhetjük azzal, ha gondozásmentes kerítést szerelünk fel. A karbantartást nem igénylő kerítéselemek egy olyan felületkezelt réteggel vannak ellátva, amiben nem tesz kárt a csapadék, a szélsőséges hőmérséklet vagy az UV-sugárzás, így nem szükséges felújítani.

A kerítéshez természetesen hozzáillő kapu is dukál, a minőségi Nívó Kapuszerkezetek pedig tökéletes kiegészítői a cég által forgalmazott kerítéselemeknek, így az összhatás egységes és esztétikus lesz.

A gondozásmentes kapukkal és kerítésekkel pedig nem csak saját magunknak kedvezünk, hanem a környezetünknek is, hiszen a rendszeres csere miatt nem keletkezik annyi hulladék, és nincs szükség a káros anyagokat tartalmazó festéket használatára sem.

Amit lehet, automatizáljunk!

A modern technika az elfoglalt ember legjobb barátja - a kertben is. Hisz ma már több olyan innovatív megoldás is létezik, ami a kertészek helyett dolgozik. Kiépíthetünk automatán működő öntözőrendszert a locsoláshoz, vagy lecserélhetjük a hagyományos fűnyírót egy robotra, ami beprogramozás után nélkülünk is elvégzi a gyep lenyírását.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom