A németek egész optimisták a világjárvánnyal kapcsolatban

Az Euronews megbízásából a Redfield and Wilton Strategies készített egy felmérést, melyből kiderül, egyes országok lakói hogyan viselték és viselik a koronavírus-járvány által megváltoztatott világot, illetve hogyan hatott a Covid–19 a mindennapjaikra. Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban összesen hatezer embert – országonként ezerötszázat – kérdeztek meg július közepén.

Utazás

A német megkérdezettek több mint fele gondolja úgy, hogy a határokat nyitva kell tartani, a franciák hatvanhárom százaléka viszont a határzárás mellett foglalt állást. A válaszadók döntő hányada nem igazán bízik a légi közlekedésben, ha külföldre utazásról van szó, ellenben a németek nagy része elgondolkodik egy külföldi autós kiránduláson.

Ez nem jelenti azt, hogy kihasználják a szabadon utazás lehetőségét, hatvanegy százalékuk nem tervez nyaralást idén.

Maszkviselés

Még mindig megoszlanak a vélemények a hasznosságát és a szükségességét illetően, de abban valamennyi ország válaszadói egyetértettek, hogy az arcmaszk viselése segít a vírus terjedésének megakadályozásában. Ezt meg is teszik az üzletekben, valamint a tömegközlekedési eszközökön (a legtöbb országban ugye mindkettőn kötelező).

Németországban a megkérdezettek alig negyede hordja mindig a maszkot, amint elhagyja a lakását, ugyanez az arány Spanyolországban hatvankilenc, Spanyolországban ötvenhárom, míg Franciaországban harmincnyolc százalék. Ha barátokkal találkoznak, a németek harmada egyáltalán nem teszi fel a maszkot, míg egy szabadtéri parkban sétálás alkalmával majdnem a megkérdezettek fele nem takarja el az arcát.

Hol a vége?

A négy nemzet meglehetősen megosztó abban a kérdésben, hogy túl vagyunk-e a nehezén.

A németek és az olaszok nagyjából fele gondolja úgy, hogy igen, ellenben a spanyolok és a franciák úgy vélik, még csak most jön a java.

A világjárvány gazdasági hatásait tekintve Spanyolországban számítanak leginkább pesszimistának az emberek, mert a megkérdezettek háromnegyede attól tart, a legrosszabb még hátra van (a franciák hetvenkét százaléka szerint is, a németeknél és az olaszoknál ez az arány valamivel kedvezőbb). Az eltérések magyarázata az egyes nemzetek vezetőinek képességeibe vetett hitben keresendő.

A második hullám

Valamennyi országban úgy vélekednek, hogy az emberek gyorsan elfelejtették a Covid19 fenyegetéseit, ami még mindig tart ez a félelem leginkább Franciaországban, a legkevésbé Németországban tűnt fel.

A négy ország megkérdezettjeinek többsége szerint az emberek betartották a társadalmi távolságtartásra vonatkozó kéréseket a karanténidőszak alatt, bár Németországban jó néhányan gondolják úgy, hgy sokan lazán vették a szabályokat.

Ez is érdekelhet:

Ezek a szállástípusok nem veszítettek népszerűségükből az Airbnb vezetője szerint

Rájár a rúd az Airbnb-re is, a nagyvárosok lakásai üresen állnak, és rengeteg a veszteség. De nem mindenki járt pórul.

(Forrás: Euronews, fotók: Pixabay)

maszk | covid-19 | koronavírus | utazás | második hullám

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom