A szűrők használatának fontossága

Az utóbbi években rengeteg időt töltöttünk otthonainkban, így egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy tiszta és egészséges környezetben éljünk. Ebben lehet óriási szerepe egy megfelelő légtisztító-berendezésnek, ami akkor működhet kifogástalanul, hogyha megfelelő szűrővel van ellátva. Egy új építésű vagy egy felújított otthonban már minden nyílászáró és fal tökéletesen szigetelt, így jóval kevesebb por, valamint zaj jut be a lakásokba.

Hol használják a HEPA szűrőket?

A Szellőző shop légtisztítóit először leginkább az egészségügyi intézményekben, valamit a laboratóriumokban használták. Mivel itt már számos előnyét tapasztalták, ezért kialakultak azok a megoldások, melyeket otthonainkban, sőt, a közösségi helyeken is alkalmazhatunk. A Szellőző shop termékei között megtalálhatunk számos olyan berendezést, melyek a beltéri levegő minőségének javulását szolgálják.

A különböző készülékek azonban nemcsak arra alkalmasak, hogy a levegőben szálló port vagy ártalmas anyagokat szűrjék ki, hanem arra is, hogy a megfelelő értékre állítsák be a lakás páratartalmát. Ezt többféleképpen is elérhetjük, attól függően, hogy a beltér párásítására vagy éppen párátlanításra van szükség.

Tedd tisztává otthonod levegőjét!

Akik allergiás megbetegedésekkel küzdenek, azok pontosan érzik annak a súlyát, hogy mit jelent egy tiszta levegőjű lakás. A légtisztító berendezések segítségével elérhetjük, hogy az otthonunk levegője mentes legyen a pollenektől és az atkáktól, valamint azt, hogy kevesebb por, esetleg állatszőr legyen jelen, ami kellemetlenséget okozhat számunkra.

Ma a piacon a készülékek széles választéka elérhető, ezért okozhat némi fejtörést, hogy melyik típust lenne érdemes választani. Érdemes alaposan áttanulmányozni a termékleírásokat, hiszen ezekből kiderül, hogy az adott készülék el van látva HEPA szűrővel, vagy szűrő nélküli kivitelről van szó. Azonban ahhoz, hogy jól döntsünk, ismernünk kell azt, hogy milyen típusú szűrők közül válogathatunk, és melyiknek mik a pozitívumai.

A HEPA szűrő működése

Többféle szűrőtípussal is találkozhatunk az üzletekben, ezek közül nem mindegyik kapja meg a HEPA minősítést. Ahhoz, hogy egy készülék ezzel rendelkezhessen, különböző szabványoknak kell megfelelni a gyártói oldalon. A HEPA szűrők háromféle módszer alapján távolítják el a szennyeződéseket a levegőből, úgyhogy ez alapján is differenciálhatjuk ezeket a filtereket.

Az Európában használatos, és az amerikai szabvány között van némi különbség, hiszen az utóbbi jóval szigorúbb, az európainál magasabb hatásfokú működést vár el a HEPA szűrőtől. Itt az az előírás, hogy szinte a részecskék 100%-át képes legyen eltávolítani, míg az európai szabvány szerint a részecskék 85%-át kell megszűrnie.

Ma már nem számít luxusnak, ha ilyen berendezéseket használunk. Miért ne tennéd te is egészségesebbé otthonod levegőjét?

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom