Ezek lesznek idén a világ legbiztonságosabb úti céljai

Az utazókra leselkedő veszélyek alapján értékelték az egyes országokat és városokat.

Immár hetedik alkalommal készítette el a Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) utazási biztosító az éves jelentését, melyben az utazókra leselkedő veszélyek alapján rangsorolja az egyes országokat és városokat.

Többek között olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a terrorizmus veszélye, az időjárási körülmények, az egészségügy működése, valamint a nők és a kisebbségek biztonsága,

melyekhez az utóbbi években a járványveszély is csatlakozott. A felmérés résztvevőinek ötvenhat százaléka szerint a járvány jelenti a legfőbb kockázatot idén, míg ötvenegy százalékuk a nemzetközi terrorizmust emelte ki.

A tíz legbiztonságosabb ország

A források között a több ezer utazó személyes tapasztalata mellett a Global Peace Index, a GeoSure Global, az Egyesült Államok külügyminisztériumának utazásbiztonsági értékelései és az Our World in Data Covid-statisztikái szerepelnek. Mindezek alapján az egyes úti célokhoz súlyozott pontszámot rendelnek.

Izland

A sorrend:

1. Izland

2. Új-Zéland

3. Kanada

4. Svédország

5. Japán

Japán

6. Ausztrália

7. Svájc

8. Írország

9. Németország

10. Egyesült Királyság

A legbiztonságosabb városok

A legbiztonságosabb városok meghatározásához olyan forrásokat használtak, mint az Expedia és az American Express Travel, a GeoSure Global, az Economist's Safe Cities Index és a Numbeo aktuális bűnözési indexe.

Montreal

A lista:

1. Montreal

2. Amszterdam

3. Tokió

4. Szingapúr

5. Sydney

Sydney

6. London

7. Barcelona

8. Hong Kong

9. Berlin

10. Róma

Ha már tudjuk, hogy hová utazhatunk teljes nyugalommal, érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy mely országoktól ajánlott tartózkodni. Ha pedig tartósan szeretnénk a határ túloldalán élni, akkor ezt a közeli várost érdemes megfontolnunk.

(Forrás: travelpulse.com, képek: unsplash.com, gettyimages.com)

 

legbiztonságosabb városok | biztonság | Berkshire Hathaway Travel Protection | országok | BHTP

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom