Kiderült, melyik Európa legjobb reptere az idén

A Skytrax idén is elvégezte globális utaselégedettségi felmérését, amely világszerte több mint félezer repülőtérre terjed ki.

A vizsgálat során különféle területeken ellenőrizték a repülőtéri szolgáltatások és termékek minőségét az indulástól az érkezésig, az eredményeket pedig az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg.

A világ legjobb repterei

Ami az idei világrangsort illeti, a dobogós helyeken nem történt változás 2021-hez képest:

ismét a dohai Hamad végzett a lista első helyén,

és a tokiói Haneda is megőrizte a második helyét, míg a harmadik újra a szingapúri Changi lett. Mögöttük tavalyhoz képest helyet cserélt a tokiói Narita és a szöuli Incshon.

A Hamad repülőtér

Hatodik lett a párizsi Charles de Gaulle repülőtér, amely a tavalyi tizenötödik helyről jött fel, és ezzel letaszította Münchent az Európa legjobb repülőterének járó trónról is. München idén a hetedik lett, mögötte nyolcadikként az új isztambuli repülőtér, kilencedikként pedig Zürich végzett.

Így fest az első húsz helyezett:

1. Hamad nemzetközi repülőtér (Doha)
2. Haneda Nemzetközi Repülőtér (Tokió)
3. Changi repülőtér (Szingapúr)
4. Narita nemzetközi repülőtér (Tokió)
5. Incshon nemzetközi repülőtér (Szöul)
6. Charles de Gaulle repülőtér (Párizs)
7. Müncheni repülőtér
8. Isztambuli repülőtér
9. Zürichi repülőtér
10. Kanszai nemzetközi repülőtér

A Charles de Gaulle reptér

11. Helsinki-Vantaa repülőtér
12. Csúbú Centrair nemzetközi repülőtér (Nagoja)
13. Heathrow repülőtér (London)
14. Dubaji nemzetközi repülőtér
15. Schiphol repülőtér (Amszterdam)
16. Madrid-Barajas repülőtér
17. Koppenhágai repülőtér
18. Kuangcsou-Pajjüni nemzetközi repülőtér
19. Bécsi nemzetközi repülőtér
20. Hongkongi nemzetközi repülőtér

Helsinki-Vantaa repülőtér

Európa legjobb repterei

1. Charles de Gaulle repülőtér (Párizs)
2. Müncheni repülőtér
3. Isztambuli repülőtér
4. Zürichi repülőtér
5. Helsinki-Vantaa repülőtér
6. Heathrow repülőtér (London)
7. Schiphol repülőtér (Amszterdam)
8. Madrid-Barajas repülőtér
9. Koppenhágai repülőtér
10. Bécsi nemzetközi repülőtér

Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kilencedszerre lett Kelet-Európa legjobb repülőtere, megelőzve Tallinnt, Bukarestet, Rigát, Tbiliszit, Batumit, Kijev-Boriszpolt, Belgrádot, Pozsonyt és Zágrábot. A top 100-as világranglistában a 80. helyet szerezte meg a főváros repülőtere, ezzel tizenhét helyet javított a 2021-es eredményéhez képest.

A közép-európai régióban Bécs a harmadik, Varsó a kilencedik, Prága a tizedik helyet érte el, de ez utóbbiak nem kerültek be a világranglistán az első százba.

Bármennyire is jó helyen végeztek az említett európai repterek, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének olykor komoly fennakadások az utasellátásban a nyári szezonban, még ha nem is ezek a világ legzsúfoltabb légikikötői.

(Forrás: Airportal, Skytrax, World Airport Awards, képek: Getty Images, Unsplash, Wikimedia Commons)

legjobb repülőtér | Skytrax | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom