Adatvédelem okosan!

Az adatvédelem egy kifejezetten kényes terület, amelynél tovább fokozza a nehézségeket az, hogy sokféle rendelkezés és állásfoglalás vonatkozhat rá, ráadásul sokan sokféleképpen, ennek következtében pedig egyesek tévesen értelmezik.

 

A következmény akár komoly büntetés is lehet, ezért nem érdemes játszani a tűzzel, főleg, hogy akár online is intézhető minden ezzel kapcsolatos feladat. Lássuk, hogy milyen módon valósíthatjuk meg az adatvédelemmel kapcsolatos teendőinket!

Adatvédelmi ügyintézés online

 

Az Alex adatvédelmi csomagot kínál kis- és középvállalkozások számára, adatvédelmi szabályzatot és ÁSZF-et webáruházaknak, valamint adatvédelmi szabályzatot társasházak számára.

 

A KKV-knak kidolgozott csomag segítségével a vállalkozás a GDPR előírásoknak és a NAIH gyakorlatának egyaránt megfelelő adatvédelmi dokumentációt tud létrehozni, könnyedén és egyszerűen. Ez tartalmazza az adatvédelmi szabályzatot a munkavállalók részére, adatvédelmi tájékoztatót direkt marketing alkalmazásához, valamint álláspályázatokra, továbbá az érdekmérlegelési teszteket is.

 

A webshopoknak összeállított szolgáltatás tartalma az ÁSZF mellett az általános adatvédelmi szabályzat, az adatkezelési tájékoztató webshophoz és hírlevélhez. Továbbá a cookie-k használatára vonatkozó tájékoztatón felül hírlevél küldése céljából kezelt személyes adatok nyilvántartásához, valamint elektronikus jótállási jegy mintához is segítséget kaphatunk.

 

A társasházak számára is komplett termékcsomag áll rendelkezésre, amelyben megtalálható az SZMSZ-be illeszthető adatkezelési szabályzat, a szükséges tájékoztatók, a kamerák használatával kapcsolatos dokumentumok, valamint az érdekmérlegelési teszt is.

 

Miért fontos még az e-mail címek kezelése is?

 

Laikusként is minden bizonnyal tisztában vagyunk azzal, hogy egy személy teljes nevét tartalmazó e-mail cím esetén személyes adatról beszélhetünk, amire szigorú szabályozások vonatkoznak. Jogellenes kezelése azonban nem egyenlő a személyiségi jogok megsértésével. Ez utóbbihoz ugyanis annak a feltételnek is teljesülnie kell, hogy a másik ellen irányuló cselekmény is történjen.

 

Személyes adatnak csak abban az esetben számít az e-mail cím, ha a tulajdonos teljes nevét tartalmazza. Az ok pedig abban keresendő, hogy ennek alapján az illető beazonosíthatóvá válik, ami még abban az esetben is igaz, ha olyan névről van szó, amely gyakran használatos.

 

Miért hasznos az elektronikus jogi ügyintéző felületet használni?

 

Az Alex szakmai hátterét a KRS Ügyvédi Iroda biztosítja, amelynek köszönhetően a legfrissebb jogszabályok és törvények alapján elkészülő dokumentációt találunk az oldalakon. A sztenderd ügyek mellett - kérdés esetén - akár online konzultáció is kérhető, egyes ügytípusoknál pedig eleve tartalmazza ezt a csomag. Ha pedig mindez nem lett volna elég meggyőző, a kedvező, előre ismert és fix ár egészen biztosan felteszi a pontot az i-re.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom