Ahol minden mérőeszközt megtalál egy helyen

A mérés része mindennapi életünknek. Mérünk hosszúságot, tömeget, űrtartalmat, sebességet, hogy csak néhányat említsünk a számtalan típusból, és mivel rendkívül fontos tevékenység, ezért már az óvodában ismerkednek vele a gyerekek, később az iskolában már szervesen a tananyag része.

Honnan szerezzünk be mérőeszközöket?

Épp ezért nem csoda, hogy a mérőeszközök már jó néhány évszázada velünk vannak, és ha ránézünk pl. egy colstokra, sokaknak akár a nagypapája is eszébe jut, amikor barkácsolt a kis műhelyében.

A mérőeszközök száma, típusai és fejlettsége is kibővült az idők során, és mára már nagyon széles repertoárját üdvözölhetjük a BestMarkt hosszúságot mérő mérőeszközök kínálatában is. Ahol vásárolhatnak magánszemélyek éppúgy ilyen termékeket, mint cégek, vállalkozások ipari felhasználásra vagy irodai munkára.

Családi alapcsomag

A mérőeszközökből is, ugyanúgy, ahogy pl. a kéziszerszámokból vagy orvosi kellékekből, nem árt, ha van otthon egy alapfelszereltség, hogy ha kell bármilyen tevékenységhez, akár a házimunkában, akár a szereléshez vagy a gyerekeknek otthoni iskolai feladatokhoz, mindig legyen kéznél egy-egy darab.

Másrészt sok gyereknek esik nehezére a mértékegységek átváltása matematikából, amelyet nagyszerűen lehet gyakorlatiasan oktatni úgy, hogy amit lehet, otthon mindent megmérünk. Így nem csupán a mérőeszközök fajtáival és jelentőségével ismerkednek meg a gyerekek, hanem az átváltási mérőszámokat is tudják gyakorolni, amelyekre a későbbiekben mind-mind szükségük lesz az életük folyamán.

A hosszúság mérése

A hosszúságnak mint alapmennyiségnek az SI mértékegysége a méter, melynek a méréshez használt leggyakoribb felosztásai a dm, cm, mm. Háztartásokban és iskolában, irodákban általában vonalzóval vagy mérőszalaggal mérünk, hiszen ez elegendő a napi munkafolyamatokhoz vagy iskolai feladatokhoz.

Egy vállalkozásnak azonban már jóval többféle mérőeszközre van szüksége. Előkerül a colstok, a tolómérő, a vízszintező és a derékszögű vonalzó. Egy polc felrakásánál vagy bármilyen otthoni kőműves munkánál elengedhetetlen, hogy ne használjunk egy vízszintezőt.

Napjaink nagyszerű találmányai a különféle lézeres távolságmérők. Ezek nagy segítséget jelentenek az olyan esetekben, amikor olyan belső falfelületek egymástól való távolságát kell lemérni, amelyeknél fizikailag lehetetlenség lenne a manuális méricskélés vagy pedig tele van a helyiség bútorral, gépekkel vagy más irodai berendezésekkel.

További hasznos eszköz, a multiméter

A családi csomag része kell, hogy legyen egy multiméter is, amely számos otthoni vizsgálatnál segít, persze nem árt, ha az eszközt használó egy kissé hozzáértő ember, és tisztában van a balesetmegelőzési szabályokkal. A multiméter azontúl, hogy hasznos a lejárt elemek cseréjénél, jól jön az autóakkumulátor kapacitásának vizsgálatánál vagy a házban található áramkörök ellenőrzésénél. Pl. van-e az adott áramkörben feszültség és mennyi az értéke, van-e benne szakadás, vagy mennyi az ellenállása a vezetéknek?

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom