Döntött az Airbnb, megszünteti a szállásfoglalásokat a járvánnyal küzdő országban

Ezelőtt is szembe kellett nézniük nehézségekkel.

A nyárra minden kínai szállás- és élménylehetőséget levesz az oldaláról az Airbnb, miután az ország zéró Covid stratégiája miatti lezárások ellehetetlenítik az utazásokat.

A cég inkább a kínai turisták külföldi utazásaira fókuszál majd, miután a Kínán belüli foglalások egyébként is csak egy százalékát tették ki a bevételeinek az elmúlt néhány évben.

A külföldre utazó kínai turisták száma még a járvány előtti évtizedben megháromszorozódott, ami 2019-ben mintegy 155 millió utazást jelentett a Turisztikai Világszervezet szerint. 2020 óta azonban igencsak bonyolulttá vált az utazás a távol-keleti országban, és már nemcsak a beutazás, hanem a kiutazás is korlátok közé szorul.

Az Airbnb 2016 óta van jelen Kínában, azóta mintegy 25 millió vendég foglalt szállást az oldalon keresztül. Ugyanakkor egy céghez közeli forrás szerint a foglalások már a járvány előtt is bonyolultak voltak, miután

a vendégek adatait a helyi törvényeknek megfelelően a kínai kormánynak is továbbítani kellett, emellett kiélezett verseny alakult ki a kínai lakásbérlő platformokkal is.

Az Airbnb nemrég jelentette be, hogy több változást is bevezet az oldalán, és áremelkedésekre is lehet számítani.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

megszüntetés | airbnb | covid | szállásfoglalás | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram