Nyolc éve először csökkentették a terrorveszély szintjét a világ egyik legvágyottabb országában

Ausztrália hétfőn nyolc év után először csökkentette a terrorfenyegetettség szintjét a "valószínűről" a "lehetségesre", ami azt jelenti, a korábbiakhoz képest jelentősen csökkent a támadások kockázata.

A terrorfenyegetettségi szintet még 2014-ben emelték meg, egyes feltételezések szerint ugyanis iszlamista fegyveres csoportok terveztek terrortámadásokat. Az ASIO, vagyis az ausztrál hírszerző szervezet szerint azonban

a fenyegetettségi szintet kiváltó tényezők már nem léteztek, vagy csak kisebb mértékben maradtak fenn.

Mike Burgess, a biztonsági főigazgató nyilatkozatában hangsúlyozta, bár Ausztrália továbbra is potenciális terrorista célpont, kevesebb a szélsőséges, aki szárazföldi támadást szándékozik végrehajtani. E terrorfenyegetettség szint csökkentése azonban

nem jelenti azt, hogy a terrorfenyegetés megszűnt volna.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

terrorcselekmény | ausztrália | terror | terrorfenyegetettség | fenyegetettségi szint

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom