Hiába az elszálló árak, remek szezonra számít a magyarok kedvenc síterepe

A nehéz gazdasági környezet ellenére jó téli szezonban reménykednek az osztrákok, akik bár elismerik, hogy a potenciális utazókat hátrányosan érinti az infláció, mégis lényegesen jobb szezonra számítanak, mint  az elmúlt években. Ráadásul a szállásadók is mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen túlságosan megemelniük az áraikat.

A két drámai turisztikai veszteséggel járó téli szezon után Ausztriában dübörög az idegenforgalom. 2022 májusától augusztusig ötvennyolcmillió vendégéjszakát realizáltak, ami csak egy kicsivel maradt el a koronavírus kitörését megelőző év hasonló időszakához. A gazdasági körülmények azonban most sem kedvezőbbek,

az általános infláció miatt a szállások ára is körülbelül 10-15 százalékkal emelkedett - adta hírül a Wiener Zeitung.

A közelgő téli szezont egy tízezer potenciális utazó bevonásával készült kutatás segítségével vizsgálták, az eredmények pedig meglehetősen pozitívak voltak. Lisa Weddig, az Österreich Werbung ügyvezető igazgatója szerint a téli vakációt Ausztriában eltölteni kívánók száma nagyságrendileg tizenhétmillióra emelkedett.

Ráadásul több vizsgált piacon is Ausztria az egyik vezető úti cél, így nagy számú német, holland és cseh turistát is várnak.

Az utazókat azonban az Európa-szerte tapasztalható megélhetési válság bizonytalanná is teszik. Azon válaszadók, akik még nem tudják, hogy elutaznak-e télen, elsősorban az inflációtól és a saját anyagi helyzetüktől teszik függővé a téli vakációjukat, de a bizonytalanságukat az ukrajnai háború is növeli.

Nem csak az első számú síterepek készülnek a szezonra, ami van, ahol már el is indult. A Dior például egy tökéletes kapszulakollekciót álmodott meg, amelynek minden egyes eleme a luxust, a szakértelmet és a minimalista dizájnt ötvözi egy csepp merészséggel fűszerezve.

(Forrás: Wiener Zeitung, fotók: Getty)

síszezon | osztrák síterep | | síterep | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom