Ha már nem nagyon van forgalom a vilniusi repülőtéren, csináltak maguknak

Egy régi, kedvelt műfajt élesztettek újjá. 

Amerikában volt a legnagyobb kultúrája a drive-in filmvetítéseknek, úgy az ötvenes-hatvanas években, amikor pöttyös szoknyás lányok és a kocsikkal menőző jampik gördültek be együtt az udvarokba. Az autósmozi enyhén szólva kiszorult a multiplex mozik megszületésével, de most, az emberi érintkezések tudatos korlátozásának idején jól jöhetne ez az opció. Van, ahol már fel is ismerték ezt, például Dél-Koreában.

Litvániában még egyet csavartak a dolgon, és igazolódva a koronavírus-trendekhez, a főváros elnéptelenedett repülőterénél nyitottak egy autósmozit. Az első vetítésen az Oscar-díjat nyert dél-koreai Parazitá-t izgulhatta végig a mintegy százötven autónyi nézősereg – természetesen a társadalmi távolságtartás szabályait betartva, egymástól legalább két méterre parkoló járgányokból, és járművenként maximum két nézővel.

"A projekt megvalósítása kellemes kihívást jelentett számunkra, hiszen a repülőtér békeidőben korlátozottan megközelíthető területnek számít, de most megnyithattuk a filmek szerelmeseinek. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy megmutassuk, hogyan lehet a repüléshez köthető tevékenységeket különféle eseményekkel összekapcsolni" – mondta Dainius Čiuplys, a vilniusi reptér vezetője.

Igazodva a repülőtér adta tematikához, a szervezők hetente különböző kontinensekről érkező filmeket mutatnak be.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Getty Images)

vilnius | autósmozi | repülőtér | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom