Most már hivatalosan is ezek az Egyesült Királyság legszebb városai

Elég szép vidék, ha belegondolunk. Zöldellő dombok, fenséges hegyek, sűrű erdőségek. Rengeteg furcsa, macskaköves utcás kis falu és színes, tengerparti városka. És ne feledkezzünk meg a több kilométernyi vad, zord tengerpartról, valamint a távoli, szélfútta strandokról sem. Valójában az esős kis sziget annyi lenyűgöző tájjal rendelkezik, hogy módfelett nehéz megállapítani, melyik közülük a legszebb. Az FBM Holidays azért megpróbálta.

A rangsor felállításakor több tényezőt vett figyelembe a szállásfoglaló oldal. Ilyen volt az Instagram-címkék, a Google-képtalálatok, továbbá az Egyesült Királyság legszebb városait és falvait felsoroló cikkekben való megjelenések száma, kiegészülve az egyes városok különféle speciális státuszával és korábban odaítélt díjaikkal.

És mivel az Egyesült Királyság százhatvan különböző helyéről gyűjtöttek adatokat, a végeredmény meglehetősen átfogónak mondható.

Mindezek alapján a többek között 400 ezer Insta-címkével, 3 millió képtalálattal és számos egyedi jelöléssel rendelkező Keswick végzett az élen.

A Lake Districtben, a Derwentwater partján fekvő, lenyűgöző városka az egyik legnépszerűbb brit nyaralóhelynek számít.

Másodikként a Wales legszebb részén megbújó Tenby futott be. A kikötőváros ugyancsak kedvelt üdülőhelyként ismert Wales délnyugati felében, leginkább 13. századi városfaláról és homokos partjáról nevezetes. Tenby várának romjai a kikötőre néző sziklaszirten találhatóak.

A dobogóra felfért még a délnyugat-angliai Salcombe; a Kingsbridge-torkolathoz közeli üdülőváros a kiemelkedő természeti szépségű dél-devoni területen fekszik.

A top 10 pedig így fest:

  • Keswick, Lake District, Cumbria
  • Tenby, Pembrokeshire
  • Salcombe, Devon
  • Cirencester, Cotswolds, Gloucestershire
  • Bamburgh, Northumberland
  • Whitby, Észak-Yorkshire
  • Rye, Kelet-Sussex
  • Bakewell, Peak District, Derbyshire
  • Aberaeron, Ceredigion
  • Burford, Cotswolds, Oxfordshire

Néhol a víz azúrkékben vagy türkizben pompázik, a parton aranyszínű homok csiklandozza a talpunkat, a tűző naptól pedig sziklák árnyéka nyújt védelmet. A leírás alapján lehetnénk lényegében bármelyik trópusi szigeten, de nem: ezúttal a hűvös Anglia öt legszebb tengerpartjáról jelentkezünk!

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

toplista | egyesült királyság | legszebb | Anglia | városok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom