Az eredeti olasz kávé története

Ha az olasz kávé kerül szóba, sokan azonosítják úgy, mint “az igazi” kávé. De vajon mitől lett ilyen híres az itáliai félszigetről származó fekete? Tényleg ennyire különleges? Kövess minket mai cikkünkben, ahol minden ezzel kapcsolatos kérdésre igyekszünk fényt deríteni!

Az olasz kávé rejtélyei

Legnagyobb különlegessége a dolognak, hogy Olaszországban tulajdonképpen nem is termesztenek kávét. Na de akkor miért is ilyen különleges ez a fekete? Az olasz kávé titka nem csak a maximálisan természetes feldolgozás, hanem a gondos és hozzáértő kezek munkája is.

Tekintsünk bele egy kicsit a történelmi háttérbe. A pörkölési eljárásban megkülönböztethetünk bécsi, hamburgi, illetve olaszos kávétípusokat. Az olasz fekete titka, hogy az erőteljes pörkölésnek köszönhetően egy rendkívül karakteres ízvilágú, sötét kávét kapunk.

Korábban ez volt az általános, megszokott eljárás a kávékészítést illetően, azonban mára ez megváltozott. Ha vetünk egy pillantást a mai divatra, akkor találkozhatunk kevésbé erős, halványbarna pörköléssel készített termékekkel is. Nem igaz azonban, hogy csak az olasz kávé által érhetjük el a megfelelő ízvilágot.

Az új generációs feketék között is vannak igencsak kellemes változatok, azonban ezek már más stílus képviselnek. De alapvetően azt mondhatjuk el, hogy nem az a jó kávé titka, hogy koromsötét pörkölési eljárással készül. Szeretnél megkóstolni egy igazán finomat? A CafeNash szemes kávé kínálatában csak kiváló minőségű termékek várnak!

Mitől lesz jó egy kávé?

Ahhoz, hogy kifogástalan minőségű feketét tudjunk előállítani, elsősorban megfelelő körülményekre, illetve jól képzett szakemberekre van szükség. A valódi ízletes kávéhoz nem nagyüzemi körülmények, hanem kézműves folyamatok kellenek. A kávé előállítása ugyanis egy művészet, és ennek megfelelően is kell tekintenünk rá, ha tényleg a legjobbat szeretnénk megalkotni.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogyha egy kávét olasz címszó alatt kapunk meg, az már egyből jót jelent. Ez azonban korántsem igaz, hiszen a márkaértéke miatt ma már akár rosszabb minőségű termékeknél is találkozhatunk ezzel a jelzővel. Ha igazán jót szeretnénk fogyasztani, akkor a kávé származási helyére, illetve gyártásának minőségére figyeljünk oda inkább.

A tradicionális kávéfőzés megkerülhetetlen eszköze

Ha kávékészítésről van szó, nem kerülhetjük meg a kotyogós kávéfőzőt. Ezzel tudjuk ugyanis autentikus módon elkészíteni a legfinomabb fekete italokat.

Az első ilyen típusú készülék 1933-ban látott napvilágot, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend a kávéfogyasztók körében. Ha olasz kávét szeretnénk készíteni otthonunkban, akkor azt a legjobb módon kotyogóssal tehetjük meg.

Nagyon fontos ehhez, hogy lehetőség szerint durvább őrlésű kávét vásároljunk, hiszen ez teszi lehetővé a tökéletes ital elkészítését. Ez az úgynevezett mokka őrlés, ezt kell keresnünk a kotyogóshoz. A feketét mindig minimum lángon készítsük, hiszen így érhetjük el a rendkívül aromás, kellemes ízvilágot. Kellemes kávéfőzést és különleges kávéélményeket kívánunk mindenkinek!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Balesetbiztosítás-kisokos: elméleti és gyakorlati tudnivalók egy helyen

Hogyan működnek a B Consulting okos távfelügyeleti rendszerei?

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom