Az IKEA még fizetne is érte, hogy Dániában felfedezd a boldogság kulcsát

Ingyenes lakás, vezetett túrák, dán fizetés és korlátlan mennyiségű húsgolyó jár annak a szerencsésnek, aki szeptemberben a boldogság forrását kutathatja Koppenhágában.

Ahogyan korábban mi is megírtuk, a skandináv országok lakói a legboldogabbak a világon, így logikusnak tűnik, hogy a boldogság titkát arrafelé keresgéljük. A legutóbbi rangsorban Finnország végzett az élen, de Dánia is minden évben a dobogón szerepel. A kérdés azonban továbbra is adott: mi az igazi boldogság titka?

Ezzel kapcsolatban mindig felmerül egy lefordíthatatlan dán kifejezés, a hygge, ami tulajdonképpen egy speciális szófordulat a jóllétre, boldogságra, megnyugtató környezetre és az élet apró örömeire. Egy kulturális és szociális koncepció, amelynek lényege egy olyan élettér kialakítása, amely kényelmes és amelyben jó létezni.

A dán IKEA szakemberei is úgy vélik, ez a hygge-élményben gazdag élettér lehet az igaz boldogság kulcsa, éppen ezért szeretnének valakit két hétre Koppenhágába költöztetni.

A szerencsés kiválasztottnak két héten keresztül annyi lesz a dolga, hogy a boldogság eredetét és mibenlétét kutassa. Ehhez minden támogatást megkap: ingyenes lakást, átlagos dán fizetést, vezetett túrákat, szervezett találkozókat a helyiekkel, és persze annyi húsgolyót, amennyit csak szeretne. A cél, hogy a lehető legautentikusabb dán életet élhesse az illető.

Az egész kísérletből pedig egy mini dokumentumfilmet is forgatnak majd, szóval elengedhetetlen, hogy a jelentkező fesztelenül szerepeljen a kamerák előtt. Persze az sem árt, ha szeret utazni, új kultúrákat felfedezni, és könnyedén teremt kapcsolatot. Aki úgy érzi, tökéletes jelölt lenne egy ilyen feladatra, itt jelentkezhet július 1-ig.

Ez is érdekelhet:

Egy dán cég ingyenes kajakozást biztosít, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből

Egészen zseniális módon vonják be a társadalmat a környezetvédelmi szerepvállalásba.

(Képek: Getty Images)

hygge | kutatás | koppenhága | boldogság | Dánia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom