Ezek most az ország legjobb koktélbárjai

Ma a magyar bárkultúra már nemcsak a külföldi vendégek igényeinek kielégítését hivatott beteljesíteni, hanem a hazai értő közönség egyre erősödő táborát is jól szolgálja.

A hazai bárélet fejlődése a Dining Guide figyelmét sem kerülte el, a 2022-es Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén először külön fejezetet szentel az ország legjobb koktélbárjainak,

az első Év Koktélbárja Díjat pedig a Black Swan Lab Budapestnek ítélte oda.

A top 10-es lista további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást:

  • Black Swan Lab Budapest
  • Barside
  • Blue Fox The Bar
  • Boutiq Bar
  • GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar
  • High Note SkyBar
  • Múzsa
  • Sfinx Gin & Wine Bar
  • St. Andrea Wine & Skybar
  • The Duchess

Nézzük, hogy jellemzi a Dining Guide az ország legjobb koktélbárjait!

Black Swan Lab Budapest

A Black Swan Lab Budapest a hazai bárélet erős fellegvára, az országosan elismert Ódor András bartender első nagy vállalkozása. A bár már a megnyitását követően gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Az elegáns, finom hangulatot árasztó, kicsit titokzatos egység törekszik a legérdekesebb progresszív koktélok keverése mellett a magyar bárkultúra népszerűsítésére, a vendégközösség edukációjára is.

A Black Swan gondolkodásmódját a legmodernebb technológia mindennapi használata, a magas színvonalú koktélkultúra megteremtése, és a tágabb értelemben vett, az izgalmas spiritekkel létrehozott gasztronómiai élmények határozzák meg.

Barside

A Barside Ódor András és családja saját kezűleg kivitelezett professzionális koktélbárja. Jól eltalált kreatív tér, nagyon könnyed, barátságos koncepció jellemzi.

A magát nagyon bátran csak egyszerű bárnak nevező egység koktélkínálatának filozófiája a hagyományokból építkezik, de a modern technikák és a kortárs trendek határozzák meg a végeredményt.

A fesztelen, kötetlen hangulatú beltér, a magas minőségű alapanyagok, a szakavatott hozzáállás együtt a mindennapokban is különleges koktélélményt kínálnak.

Blue Fox The Bar

A Blue Fox The Bar a belvárosi emblematikus Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja. Az elegáns szálloda hangulatához jól illeszkedő beltérben az átlagos szállodai bároktól eltérően egy magas minőségű, professzionalista koktélbár koncepció jelenik meg.

Az alapvetően kötetlen, casual hangulatú bár kínálatában az ismert klasszikus koktélokat interpretálják sok esetben progresszív megközelítésben. A Blue Fox nagy hangsúlyt fektet az érdekesebb alapanyagokra és a belőlük készített kevert italokra, amelyek mára a bár signature cocktail-jaivá váltak.

Boutiq Bar

Túlzás nélkül mondható, hogy a kortárs magyar koktélbár kultúra megteremtője Nagy Zoltán és egysége.

Az itthon nagyon hamar közönségsikert is magáénak tudó Boutiqot már tíz évvel ezelőtt a Drink International nemzetközi szaklap komoly elismeréssel jutalmazta, a világ ötven legjobb bárja közé sorolta.

A magyar bárkultúra egyik motorjának számító Nagy Zoltán koktélokról alkotott képe, innovatív megközelítésben meghatározott italkoncepciói kihagyhatatlanná teszik a Boutiq Bart a műfajt kedvelő és értő közönség számára is.

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

Az érlelt párlatok, szeszesitalok forgalmazásával foglalkozó WhiskyNet egysége a GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar. A több mint ötszáz féle röviditalt és gazdag koktélválasztékot felvonultató egység a világ bármelyik klasszikus koktélját elkészíti a párlatválasztékából.

A magas színvonalon teljesítő bár az izgalmas koktélkínálatát négy csoportba sorolja, a frissítő, fűszeres, édeskés, extrém kategóriákba, az erősségének megfelelően pedig egy „ABV csúszkán” a LOW-HIGH felirat közé helyezi.

High Note SkyBar

A budapesti belváros luxus butikhoteljének, az Ariának tetőteraszán található a kivételes panorámával rendelkező High Note SkyBar. A rooftop bár különlegessége, hogy az izgalmas koktélkínálathoz igazított kreatív koncepciót a séf, cukrász és bármenedzser közösen hangolják össze.

Az elegáns berendezésű kétszintű terasz, az exkluzív helyszín, és az egység koncepciója, színvonalas kínálata összeségében pozícionálják a High Note SkyBar-t a legjobb budapesti bárok sorába.

Múzsa

A Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban található az országunk egyik legmagasabb minőséget képviselő bárja. A bár berendezése, atmoszférája a legigényesebb elvárásokat is kielégíti.

A nemzetközileg is komoly referenciákkal rendelkező Rédli Ádám head bartender által képviselt szakmai munka, az erőteljes kortárs koktélkoncepció a világ legjobb bárjainak színvonalát hozza. Az italválasztékot Győrffy Árpád executive chef elképzelései szerinti kortárs, innovatív ázsiai konyha kíséri. A Múzsa a budapesti bárélet iránymutató képviselője.

Sfinx Gin & Wine Bar

A belváros szívében, az Andrássy úton nyitott meg 2021 végén a Sfinx Gin & Wine Bar. Az Operaház közelében található igényes kialakítású vendéglátóhely a hazai Opera Gin Budapest flaghship bárja.

Az elegáns, kozmopolita hangulatú bár ennek megfelelően az Opera Ginre építi signature cocktail és hozzá igazodó gasztronómiai kínálatát. Az egység konyháját a világ számos éttermében edződött Kiss Mariann séf vezeti. A bár ételkínálatát a kortárs nemzetközi trendekre építő small plate koncepció jellemzi.

St. Andrea Wine & Skybar

A belváros szívében, a Váci utca-Vörösmarty tér sarkán álló impozáns épület tetőteraszán érhető el a St. Andrea Wine &Skybar, melynek koncepciója szorosan kapcsolódik a St. Andrea Étteremhez. Az egri pincészet nevét viselő rooftop bár elegáns casual atmoszférája, igényes ital- és ételválasztéka már évek óta a legjobbak közé emeli az egységet.

A bár a koktélválasztékát jól összerakott borkínálattal és természetesen a St. Andrea pincészet portfoliójával egészíti ki.

The Duchess

A Matild Palota luxusszállodájának tetőterében és tetőteraszán található a The Duchess. A nagyvonalú kialakítás, az arany és zöld színekre épülő belső tér, a buja hercegnői budoárt idéző belsőépítészeti megoldások egyedülálló hangulatot hoznak létre.

A The Duchess bár magas színvonalú, figyelemre méltó, erőteljes szakmaiságot képviselő koktélkínálata a tetőterasz lélegzetelállító, Budapesten egyedülálló 360 fokos panorámájával és a nagyvonalú, impozáns belső kialakítással világviszonylatban is kiemelkedő.

És ha már a legjobb bároknál tartunk, szerintünk ide is nézzetek be:

Égi koktélélmények a város tetején – Végigkóstoltuk a Leo Signatures-t

Elmentünk a Leo Rooftopba és végigkóstoltuk a bár boszorkánykonyhájának legújabb, éteri utazásra hívó koktéltételeit.

legjobb | dining guide | toplista | magyarország | koktélbárok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom