Azonnal nyár költözik a szívedbe ettől a chilei háztól

Ami ebben a már most végtelennek tűnő januárban nagyon jó dolog.

A Matías Zegers Arquitectos tervezte a Casa Tapihue névre keresztelt házat, ami egy borászaton épült, hófehér kövekkel a chilei Casablancában. A gyönyörű családi ház nevét a Tapihue-völgyről kapta, amely két hegy között fekszik Chile bortermelő régiójában.

A ház egy központi udvar köré rendeződik, négy koncentrikus körben, középpontjában pedig egy fém, tál formájú tűzrakóhelyet alakítottak ki.

Amellett, hogy csodálatosan fest, a megoldás praktikus is, mivel az erős szelektől is megvédi, körülzárja a ház struktúrája a központi udvart.

A casában külön szeretjük az üvegablakra épített könyvespolcrendszert, amitől a napfény átsüt a könyvek között, valamint a meleg fa és kő mellett a nyers látszóbeton kemény-lágy játékát. A hangulat pedig a hófehér terméskövekkel, a kedves vegetációval, a drámai panorámával pedig olyan szép és békésen pozitív, mintha ebben a házban örökké csak nyár lenne.

(Fotók: Cristobal Palma)

tapihue-völgy | fehér kövek | villa | építészet | udvar

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom