Anyagi gondok és fizetésképtelenség miatt csődbe mehet a nemzeti légitársaság Moldovában

Bajban van az Air Moldova. 

A Moldovai Köztársaság légügyi hatósága (AAC) átfogó vizsgálatot tartott a légitársaságnál és utasította a céget, hogy azonnali hatállyal köteles vészhelyzeti menedzsmentet bevezetni a csődeljárás elkerülése érdekében – írja a Turizmus.com.

Az AAC többek között azt kérte, hogy 2023-tól már ne árusítsanak jegyeket azokra a járatokkra, amelyekre nincs engedélye a légitársaságnak.

Az Air Moldova szerint az AAC ezen kérése megalapozatlan.

A Turizmus.com cikkéből kiderül, hogy a légügyi hatóság és az Air Moldova konfliktusa szeptember elejéig nyúlik vissza, amikor a légitársaság bejelentette, hogy október 1-jétől újraindítja moszkvai járatait, amelyeket a háború kitörését követően állított le.

A hivatal válaszként másnap megtiltotta, hogy bármilyen légitársaság berepüljön az orosz légtérbe.

(Forrás: Turizmus.com, fotók: Getty Images)

nemzeti légitársaság | fizetésképtelenség | air moldova | eljárás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom