Mindenkinek fizette az italát a város, hogy megelőzze a problémákat

A belga Balen sajátos kísérletbe fogott, hogy megelőzze a túlzott italozásból fakadó baleseteket.

Egy éve indult a Sobercoin elnevezésű kísérleti projekt, amelynek célja az volt, hogy megelőzze az „alapozást“, vagyis azt, hogy a fiatalok már egy bizonyos alkoholszinttel érkezzenek a szórakozóhelyre. A város szerint ugyanis azok, akik ittasan érkeznek a buliba, nagyobb valószínűséggel szorulnak orvosi segítségre, vagy keverednek verekedésbe.

Az önkormányzat, hogy ezt megelőzze, három italt fizetett a bulizni vágyóknak, ha józanul érkeznek a klubba - ezt pedig alkoholszondával mérték le.

A város most a program évfordulóján mérleget vont, mely szerint az elmúlt egy évben nyolc eseményen 1328 ingyenes italutalványt osztottak szét, és az év második felében már a bulizó fiatalok mentek oda a munkatársaikhoz a partikon az italutalványokért. Míg a 16 és 18 év közöttiek csak sört és bort kaphattak, a 18 év felettiek a teljes itallapról választhattak. A projekt sikere ellenére a város még nem közölte, hogy a folytatja-e a projektet.

Nem tudjuk, hogy Amerikában is adódnak-e hasonló problémák, de azt igen, hogy némileg ellenkező előjelűek igen. Akárhogy is, egy jó sörért érdemes ellátogatnunk Belgiumba és még néhány másik helyre.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

ital | Sobercoin | Balen | alkohol | ingyen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom