Börtön jár majd a szexért Balin? Megszólalt a kormányzó

Világszerte aggodalmakat váltott ki Indonézia új törvénye, amely nemcsak a házasságon kívüli szexet, de az azon kívüli együttélést is tiltja.

Korábban arra lehetett következtetni, hogy az új szabályozás a külföldi lakosokra és turistákra is vonatkozni fog, most azonban Bali kormányzója, Wayan Koster azt mondta, hogy a Balin élőknek és odalátogató külföldieknek nem kell aggódniuk, mert

nem fogják ellenőrizni a turistaszállásokon, például szállodákban, villákban, vendégházakban tartózkodók családi állapotát.

Mint hozzátette, Balin minden a megszokott módon zajlik, a látogatás pedig kényelmes és biztonságos. Szavait Albert Aries kormányszóvivő is megerősítette, aki szerint a külföldi befektetőknek és utazóknak "nem kell aggódniuk", mert "az emberek magánéletének védelmét továbbra is a törvény garantálja", és a turisztikai szektor szereplőinek nem írják elő, hogy bárkit is a családi állapotáról kérdezzenek."

Az ugyanakkor nem teljesen világos, hogy a várhatóan három év múlva életbe lépő törvény egyéb rendelkezései vonatkoznak-e majd a külföldiekre, mint az elnök megsértéséért és a nemzeti ideológiával ellentétes vélemény kinyilvánításáért járó büntetés.

A házasságon kívüli szexért a helyiek egyéves börtönbüntetést kaphatnak,

de nem tehet bárki feljelentést. Például ha valaki házasság előtt létesít élettársi kapcsolatot, akkor a szülei jogosultak panaszt tenni az ügyben. Az új törvénnyel kapcsolatban sok kérdés még nem tisztázott, de több jogvédő szerint is visszalépést jelent az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelmének terén.

Hogy Balinak mennyire fontosak a turisták, azt illusztrálja a nemrég bevezetett digitálisnomád-vízum, aki pedig Balin szeretne szabadúszni, kipróbálhatja akár magyar szervezésben is.

(Forrás: CNN, CNN, képek: Getty Images)

szex | bali | törvény | turisták | házasság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom