Csúcsra jár a barackszezon, ha pedig már elkészült a lekvár és a szörp is, itt az ideje, hogy egy végtelenül könnyű, mégis elképesztően finom desszerttel jutalmazzuk meg magunkat. Az őszibarack édességét a citromlé kissé kiegyensúlyozza, a krémes vaníliafagylaltot pedig a morzsasütemény roppanóssága egészíti ki.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze sótlan vaj megolvasztva
- 1 csésze liszt
- 2 csésze cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csésze tej
- 3-4 őszibarack felszeletelve
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt fahéj vagy szerecsendió
- só
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukor felét, a sütőport és a sót, majd ráöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók kissé össze nem állnak.
- Egy hőálló tálba vagy tepsibe öntjük a kissé megolvasztott vajat, és elkenjük. Ráöntjük a tésztát, de nem keverjük össze a vajjal.
- Az őszibarackot felszeleteljük, beletesszük egy kisebb lábasba. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromlevet, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ráöntjük a tésztára, ízlésünk szerint fahéjjal vagy szerecsendióval megszórjuk.
- 200 Celsius-fokon aranybarnára sütjük, tálaláskor vaníliafagylalttal kínáljuk.
Hamarosan beköszönt az ősz, mi pedig egyre gyakrabban nyúlunk majd az évszak szezonális gyümölcseihez, hogy pillanatok alatt elkészíthető desszerteket süssünk belőlük. Tökéletes választás lehet az alma, amiből a világ legegyszerűbb süteménye húsz perc alatt elkészíthető.
(Fotó: Getty Images)
sütemény | desszert | recept | barack | cobbler | édesség
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!