Viccnek indult, de megcsinálták: Barcelona meghekkelte a Google Térképet

Egy barcelonai városrész nemes egyszerűséggel letörölt egy létező buszjáratot a Google Mapsről.

Spanyolország legforgalmasabb részei egyre radikálisabb eszközökkel küzdenek a tömegturizmus ellen. Barcelona kreatív megoldáshoz folyamodott, miután a helyiek évek óta panaszkodnak arra, hogy nem férnek fel a buszokra a turisták miatt.

Különösen érinti ez azokat, akik rendszeresen a 116-os busszal kényszerülnek vagy legalábbis próbálnak utazni , amellyel a turisták a város második legnépszerűbb látványosságához, a Gràcia negyedben található Güell parkhoz juthatnak el.

A lenyűgöző, tizenhét hektáros park többek között a legendás katalán építész, Antoni Gaudí hatalmas mozaikjairól híres, és a Sagrada Familia után a legnagyobb érdeklődésre számot tartó hely.

A terület népszerűsége azonban azt is jelenti, hogy a helyiek számára rémálommá vált a tömegközlekedés. Különösen az idősebb lakosok panaszkodnak arra, hogy évek óta küzdenek a tumultussal, és nem tudnak leülni a buszokon.

A La Salut negyed így egy huszárvágással eltávolította a netről a 116-os buszjáratot, amelyre az évente a parkba látogató mintegy kilencmillió ember nagyrésze is szeretne felszállni. Előfordult, hogy a busz annyira tele volt, hogy már egy sétapálca sem fért fel pluszban.

Most azonban a városi tanács úgy tűnik, elintézte, hogy az útvonalat töröljék az internetről. „Eleinte nevettünk az ötleten“mondta César Sánchez helyi aktivista a Guardiannek. "De meglepődtünk, hogy az intézkedés ennyire hatásosnak bizonyult."

Ha már Google Térkép: hamarosan újra lehet találkozni Magyarországon a kamerás autókkal.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

google térkép | spanyolország | busz | utazás | barcelona

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram