Elküldik az egyedül étkezőket a magyarok egyik kedvenc úti célján

A helyieket egyre inkább frusztrálják a turistaprofit maximalizálására törekvő éttermek.

A Barcelonába látogató szólóban utazók hamarosan éhesek maradhatnak, mivel egyes éttermek megtiltották a vendégeknek az egyedül étkezést.

Nem meglepő módon a teraszok hihetetlenül népszerűek tavasszal és nyáron, amikor turisták milliói özönlenek a városba. Rossz hír az egyedül étkezők számára, hogy a vendéglősök inkább a több pénzt hozó csoportokat favorizálják helyettük. Barcelona központjában néhány étterem – főként a tapasbárokról ismert Carrer de Blai és az Eixample negyedben – egyenesen elküldi az egyedül étkezőket.

Az El Pais napilap arról számolt be, hogy a pincérek olyan kifogásokat hoznak fel például, hogy teltházuk van. Az egyedül érkező vendégek számára talán nem is annyira szokatlan a a hűvös fogadtatás, mert manapság gyakori, hogy a mosdó vagy a konyha mellett szorítanak számukra helyet, vagy akár egy eldugott sarokba ültetik őket.

De most már a barcelonai lakosok is érzik a túlturizmus hatását. Egy helybéli elmondta, hogy valamelyik este több helyen is próbálkozott, de mindegyiken elutasították – annak ellenére, hogy akadtak üres asztalok.

– Az első teraszon, ahol asztalt kaptam, gyorsan jött egy pincér, és közölte, hogy foglalt. Nem volt az. Amint felálltam, egy csapat külföldi, akik mögöttem álltak, leültek – nyilatkozta. Egy másik étteremben azt mondták neki, hogy mindössze húsz perc áll rendelkezésére elfogyaszrani az ételt, míg egy harmadikban tájékoztatták, hogy a terasz csak csoportoknak van fenntartva.

Az egyedül étkezők kitiltása mögött anyagi okok állnak. A csoportos asztaloknál ülők vélhetően többet költenek, és a turistacsoportok is több pénzt hagynak ott, mint a helyiek. A barcelonaiak éppen ezért egyre frusztráltabbak, mivel az éttermek igyekeznek maximalizálni a turistákból származó profitot. Míg régebben bármikor kiülhettek a teraszra egy kellemes nyárestén, vagy egy délutáni kávéra, ma már nemet mondanak nekik. Ahogy a hőmérséklet emelkedni kezd, a helyiek kénytelenek alkalmazkodni a turisták étkezési időbeosztásához, emiatt pedig aztán sok vendéglátóhely nem hajlandó kiszolgálni azokat, akik éjfél után egy italra vágynak.

Az építészeti kincseiről híres Barcelona a feltűnő gótikus katedrálisok mellett a modernizmus és az avantgard fellegvára is. A modernizmust Antoni Gaudí építész-zseni személyesítette meg, hogy aztán kortársaival együtt fantáziadús alkotásokkal töltsék meg a várost. Összegyűjtöttük Barcelona legszebb épületeit, amit egy városnéző körút során mindenképpen érdemes megnézni.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

elküldik | spanyolország | vendéglátás | étkezés | barcelona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom