Elképesztően kedvező áron bérelhető ki egy egész falu Olaszországban

Mert miért ne?!

Ritkán adatik alkalom kibérelni egy egész falut, az itáliai Anconától 90 kilométerre, délre fekvő Petritoli megadja ezt a nem mindennapi lehetőséget minium ötven, maximum kétszáz főnek – a keleti parti Le Marche régióban található, saját kastéllyal és színházzal is rendelkező szépséges falu ugyanis ennyi főt tud fogadni.

A groupaccommodation.com szálláshely-szolgáltatótól teljes egészében kibérelhető a falu, akár esküvő, buli, vagy hasonló jellegű, nagyszabású rendezvény céljából.

A település és 98 elérhető szobájának foglalási ára éjszakánként 1303 fontnál (kb. 625 ezer forintnál) kezdődik, ami fejenként 6,50 fontot (kb. 3100 forintot) jelent, ha elosztjuk a maximális vendéglétszámra, azaz kétszáz főre. A foglalásoknak legalább három, legfeljebb hét éjszakára kell szólniuk.

A szállás magában foglalja a Palazzo Mannocchi  kastélyt (amely tenegrszint feletti 300 méteres magasságból csodás kilátást nyújt a vidékre), valamint egy medencét és kerteket. Akiknek nem jut hely a kastélyban, azok a faluban található apartmanokban és hagyományos olasz házakban szállhatnak meg, melyek mindegyike rövid sétára van egymástól. Számos étterem, bár és borászat is akad, valamint szupermarketekből és üzletekből sincs hiány.

Petritoli büszkélkedhet még a barokk Iride színházzal is, illetve egy hangulatos római pincével, boltíves mennyezettel, freskókkal festett termekkel, amelyekhez a vendégek exkluzív hozzáférést kaphatnak. Rendelkezésre állnak a vendéglátáshoz szükséges szolgáltatások is, így akár 250 fős vacsorákat is lehet szervezni.

"A Rent Your Own Village egy alternatív opció azok számára, akik nem szokványos úti célt keresnek" – írja a GroupAccommodation.com. "Ez egy olyan hely, ahonnan a vendég élményt visz haza és amire sokáig emlékezni fog."

Petritoli autentikus olasz középkori falu, amely Olaszország egy érintetlen régiójában, az Adriai-tenger partjának közelében található, háttérben a Sibilini-hegységgel és a tengerrel. Az eldugott településen nincsenek meg a turizmus tipikus kellékei,  azaz a többnyelvű étlapok, a fenyegető parkolócédulák vagy a kitartó árusok. Rövid időn belül helyi lakosnak érezheti magát a vendég, akit a falu lakói szívesen látnak, mert örülnek neki.

Ha a téli Olaszországra gondolunk, először bizonyára a síelés ugrik be, esetleg a karácsonyi vásárok fényeit látjuk lelki szemeink előtt. Mindez elég ahhoz, hogy az ország vágyott téli úti céllá váljon a hideg évszakban is, azonban ez még messze nem minden.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

ajánlat | falu | Petritoli | olasz | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom