Jó lehet fiatalnak lenni ebben a városban, mert fizetnek nekik a bulizásért

Ingyen belépőt adnak egy rakás kulturális programra.

Elég jó híreket kaptak a fiatal berliniek, merthogy a német főváros önkormányzata mostantól fizet nekik azért, hogy bulizzanak.

Nem tévedés: a világ éjszakai életének fővárosában a legrangosabb szórakozóhelyek belépőjegyeit kapják meg ingyen.

És ez nem csupán a klubokra vonatkozik. A berlini fiatalok az igényelhető kártyával múzeumokba, mozikba, színházakba, sőt még az operába is bejuthatnak. Az április végéig felhasználható kártyára ötven euró (19 ezer forint) értékű kreditet töltenek fel.

A 18 és 23 év közötti berlini lakosok számára elérhető kártyát azért vezették be, hogy a világjárvány utáni időszak és a szórakozóhelyekre nehezedő folyamatos nyomás miatt a fiatalok részt vegyenek a város kulturális életében.

A Jungendkulturkarte többek között olyan helyeken mutatható fel, mint a Cassiopeia, a SchuwZ és a Prachtwerk, de csak belépésre használható – más szóval nem lehet a bárpultnál állva egymás után kikérni vele a gin tonikokat.

A kártya egyébként nem kizárólag német állampolgárok számára igényelhető. Minden berlini lakos – beleértve a külföldről érkezett tanulókat és dolgozókat – jogosult rá. Regisztrálni kell és aztán február végéig lehet átvenni.  Tájékozódni a hivatalos oldalon lehet.

A berlini Tegelen 2020-ban állt le a forgalom, és az azóta eltelt nem túl sok időben már számtalan új funkcióban kipróbálták a kiszolgált légikikötőt a minigolfpályától kezdve a menekülteket befogadó központig. Most azonban úgy tűnik, a repülőtér búcsút int az átmenetiségnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

ingyen | berlin | kártya | buli | fiatalok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom