Elképesztő sikert arattak a hazai tervezők a Budapest Central European Fashion Weeken

Március 25. és 28. között ismét digitális formában zajlott a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week (BCEFW). A Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósított eseményen huszonhat magyar és tíz régiós divattervező mutathatta be legújabb alkotásait. A kollekciókról készült felvételeket már a rendezvény négy napja alatt is közel 12 ezer érdeklődő követte, a megtekintések száma pedig folyamatosan növekszik, hiszen a BCEFW Youtube-csatornáján bármikor visszanézhető a teljes divathét.

Március végén ismét sor került a régió egyik legrangosabb divateseményére, a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében már hetedik alkalommal megvalósuló Budapest Central European Fashion Weekre, ahol a 2021/22-es őszi-téli kollekciók mellett a 2021-es tavaszi-nyári darabok kapták a főszerepet. Az ügynökség runway videókon keresztül mutatta be a magyar és régiós divattervezők legújabb alkotásait az esemény Facebook-oldalán.

A Budapest Central European Fashion Week hosszú évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők és a média találkozásának első számú állomását jelenti a térségben, melynek köszönhetően

Budapest egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a régió meghatározó divatfővárosai közé tartozzon.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a digitális megvalósítással nemcsak folytonosságot biztosított a rendezvénynek, de a divat iránt érdeklődő nagyközönségnek is betekintést engedett a divathetek izgalmas világába, hiszen az online videók segítségével bárki megtekinthette – és akármikor visszanézheti – a magyar és régiós márkák különleges bemutatóit.

Az elmúlt napokban az érdeklődők huszonhat magyar divattervező – Abodi, Alma, Artista, Borbala, Cako, Celeni, Cukovy, Düsk, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, Mero, Nini, Nora Sarman, Nubu, OST konzept, Philomén, Romani Design, Sentiments, The Four, Tomcsanyi, Vengru, Viktoriavarga Budapest, Virag Kerenyi, ZIA Budapest és Zsigmond Dora menswear munkásságába nyerhettek betekintést, mellettük számos régiós divattervező – Buffet Clothing (Szlovákia), Chereshnivska (Ukrajna), Christina Seewald (Ausztria), Iron Thread (Ukrajna), Jennifer Milleder (Ausztria), Patrick McDowell (Egyesült Királyság), Roussin (Ukrajna) és a Vorozhbyt & Zemskova (Ukrajna) is bemutatkozott, így az esemény még inkább a környező országok közötti együttműködés és közösségtudat jegyében telt.

A csütörtöki és pénteki napokon bemutatott 2021/22-es őszi-téli kollekciókról készült runway videók egyediségét és a márkákra szabott képi világát a kifutók melletti LED-falak biztosították. Ezeknek köszönhetően minden tervező az alkotásaihoz leginkább illeszkedő hátteret használhatta. A letisztult pasztellszíneken át a városi fényekig és erdős jelenetekig számos téma fellelhető volt, amelyek hűen tükrözték a tervezők egyéniségét és a kollekciók hangulatát. Találkozhattak a nézők szemétlerakótelep és óceánban lévő hulladék hátterével is, amely a fenntartható divatiparra és a környezetvédelemre hívta fel a figyelmet.

A fenntarthatósági vonal külön figyelmet kapott az idei szezonban,

hiszen egyre több márka alkalmaz zero waste és upcycling technikákat a szabászati hulladék minimalizálása érdekében. Az elkészült kollekciók hangulatát a járványhelyzet is befolyásolta, volt olyan tervező, aki kényelmes és elegáns otthoni viseleteket alkotott, de akadt olyan márka is, amely a nehéz időszak könnyebb átvészelése érdekében színesebb és vidámabb darabokat hozott létre.

Az esemény további különlegességét a Fashion Weekend nevezetű hétvége adta, amelynek keretében a szombati és vasárnapi napokon, a nemzetközi szezontól eltérő, 2021-es tavaszi-nyári kollekciókkal mutatkoztak be a márkák. Az MDDÜ kiemelten fontosnak tartotta, hogy a vírushelyzet ellenére is támogatást és nagymértékű láthatóságot biztosítson a tervezőknek – azoknak a márkáknak is, amelyek a vírushelyzet okozta kihívások miatt nem tudtak időben elkészülni a szezonális őszi-téli darabjaikkal, ezért az előző szezon alkotásaival készültek az eseményre.

A digitális megvalósításnak köszönhetően elképesztő eredményeket értek el a magyar és régiós tervezők felvételei. Közel 12 ezer megtekintésnél járnak a videók, ez a szám pedig folyamatosan növekszik, hiszen bármikor visszanézhető a teljes esemény. Az elmúlt napokban a közösségi média is a BCEFW-től volt hangos, beszámolt az eseményről több nagynevű influencer is, például Irene Colzi és Anja Tufina.

A digitális Budapest Central European Fashion Week bemutatói a BCEFW hivatalos Youtube-csatornáján továbbra is elérhetőek és bármikor visszanézhetőek.

(Fotó: HFDA / The Sparkle Content)

divathét | kollekció | 100 szóban budapest | kifutó | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom