Lenyűgöző és kétségbeejtő látvány, ahogy a burgundi borászok küzdenek a fagy ellen

Az áprilisi fagy a Chablis szőlőterületein is beköszöntött, amelyek mintegy ötezer hektáron terülnek el a burgundi borvidék domboldalain.

Egy francia fényképész, Titouan Rimbault pedig már évek óta dokumentálja azt, amint a helyi borászok folyamatos küzdelmet vívnak a kemény tavaszi fagyok ellen, amelyek a globális klímaváltozás miatt sajnos egyre gyakoribbá válnak.

A francia borászok idén is gyertyás égetéssel, azaz parafingyertyás ültetvényfűtéssel próbáltak megbirkózni a -5 Celsius-fokos hideggel:

A fotós szerint csodálatos látvány a gyertyák ezreitől kivilágított burgundi borvidék, ugyanakkor azt a könyörtelen küzdelmet is látnunk kell a felvételeken, amelyet a borászok vívnak meg az anyatermészettel.

Az extrém időjárási jelenségek gyakoriságának növekedése a magyar borászok dolgát is megnehezíti:

(Forrás: 24.hu, Yahoo, Facebook)

bor | fagy | borász | burgundia

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Ezzel az egyetlen konyhai trükkel többé nem fogsz könnyezni hagymaaprítás közben

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom