Oldalról tipikus olasz falunak látszik — egészen addig, amíg fölé nem repülünk!

Centuripe oldalnézetből teljesen átlagos olasz településnek tűnik, igazi titkát felülről árulja el.

A szicíliai hegyek közt, az Etnára való fantasztikus kilátása miatt Szicília balkonjának is nevezett régióban található egy ötezer lelkes kis település, Centuripe. Nos, oldalról vagy épp a város belsejéből abszolút átlagosnak tűnik, igaz?

De most nézd meg, milyen felülről!

Igen, jól látod, abszolút egy ember sziluettjét rajzolja ki fölülről a város! Centuripe egyébként 732 méter magasan fekszik, szóval a régi építészeknek külön kalapemelés jár, hogy ezt a formát képesek voltak ilyen magasságban kivitelezni; egy olyan titkot, amit évszázadokkal ezelőtt valószínűleg csak a madarak láthattak.

centuripe | olaszország | szicília | falu

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom