Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Az orosz-ukrán háború komoly hatással van a turizmusra, különösen igaz ez Ciprusra, mely jól ismerten népszerű az ukrán és orosz utazók között. Most a teljes beutazó turisták közel egynegyedét elveszítette az ország, az ukrán és orosz vendégek száma gyakorlatilag nulla.

Az orosz és ukrán turisták elmaradása hatalmas gazdasági károkat okoz Ciprus turizmusának, egyes becslések szerint a veszteség 655 millió euróra tehető. Az ország éppen ezért keresi a lehetőségeket, hogy az idegenforgalmat a tengerpart mellett más régióban is fejleszteni tudják.

Ennek az egyik kezdeményezése a "Színes falvak", amely címet azok a települések nyerhetik el, amelyek magas fenntarthatósági szinttel, természeti szépséggel és egyéb erőforrásokkal rendelkeznek.

Közéjük tartozik Laneia, Vouni és Arsos, melyek mindegyike az elmúlt évben népszerűbbé vált a turisták körében.

Jelenleg az országot legnagyobb részben az Egyesült Királyságból látogatják, ezt követi Lengyelország, Magyarország, Ausztria, Olaszország és Svájc.

Ciprus sikeresen kilábalt a Covid okozta gazdasági válságból, ráadásul egy nappal megnőtt az átlagos tartózkodási idő is, a pandémia előtti időszakhoz képest most a turisták átlagosan tíz napig maradnak.

Összességében véve Ciprus sikeres turisztikai évet zárt 2022-ben, hiszen a beutazók száma 60 százalékkal haladta meg a 2021-es szintet. Sőt, az ország turizmusa most újabb lendületet is kaphat, mivel Paphos elnyerte az Európai Unió intelligens turizmusának fővárosa címet 2023-ra, így komoly támogatásra számíthatnak az új, fenntartható turisztikai gyakorlatok kialakításának terén.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

ukrán | ciprus | utazás | háború | fenntarthatóság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom