A stílusosság mintapéldája ez az építészeti fődíjas claphami ház

Egészen zseniális egyben, de részleteiben is nagyon nyúlnánk belőle ötleteket.

A Turner építésziroda újított fel és toldott meg egy teraszos házat Dél-Londonban úgy, hogy az izgalmas terek közé apró udvarokat ékelt be. A Cloistered House névre keresztelt, háromszintes ház évekig elhagyatottan állt, de ebből mára semmit nem érezni: az építészek olyan fantasztikus munkát végeztek, hogy nem véletlenül nyerte el 2021-ben a projekt a Don' Move, Improve! verseny első helyét, az Urban Oasis of the Year díjat.

Az ingatlan lelke egy körbezárt kültéri udvar, a ház új, hátsó traktusában található a konyha, és az étkező a kertnél, valamint egy szeparált részben a nappali.

A felújítás során gyönyörűen megőrizték és kiemelték a ház eredeti részleteit is, melyhez egy tizennégy méter hosszú, új épületrészt csatoltak.

Az építészek kiemelten figyeltek a természetre is a ház kialakítása során, a lakók folyamatosan élvezhetik az évszakok váltakozásának varázslatos színkavalkádját; cseresznyefa, füvesített kert és vadvirágok csempésznek idilli hangulatot az üvegpanelekkel világossá tett terekben.

A ház bejáratánál dübörög a londoni élet, míg a hátsó traktusban nyugalom és intim meghittség vár

– fogalmaznak az építészek. A nyugalmon felül pedig hihetetlenül stílusos belsőépítészeti megoldások is, amelyekből körülbelül mindet már most integrálnánk a saját otthonunkba is. Gyönyörű munka lett, gratulálunk!

(Fotók: Adam Scott)

építészeti díj | stílus | cseresznyefa | clapham | ház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom