Ázsiai bisztrók ihlették a Costes új éttermét

Új helyet nyitott a két, egy-egy Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedő Costes-csoport.

Az Október 6. utcában található Costes Izakayát a távol-keleti ízvilág ihlette, az inspirációt pedig a cégcsoport szakmai vezetője, Molnár Márk adta, aki évtizedes ázsiai konyhai tapasztalatokkal a háta mögött tért vissza Magyarországra.

Az izakayák eredetileg azok a szakéboltok voltak Japánban, ahol a vendégek munka le is ülhetettek, és ételt is rendelhettek az italok mellé. Mára a boltjelleg háttérbe szorult, és helyét a bisztróstílus vette át. Az ételek laktatóbbak, mint egy tapas- vagy mezzebárban, de nem nagytányéros fogások jellemzők, hanem olyanok, amelyeken az asztaltársaság több tagja is osztozhat.

Ezeket a vonásokat építette be a Costes is az új bisztróba:

találkozhatunk itt a manapság egyre közkedveltebb "sharing", vagyis az osztozás koncepciójával, és a munka utáni, laza hangulat is visszaköszön.

A hely eklektikáját a konyhában a modern és a tradicionális technológiák vegyítése, a dizájnban pedig az antik dísztárgyak és a kortárs alkotások egymás mellé helyezése adja,

és az ízvilágban is tetten érhető ez a változatosság: az ázsiai mellett latin-amerikai és mediterrán hatások is megjelennek, és a mangalicát vagy a házi csuszatésztát sem félnek használni.

A szakék mellett számos italkülönlegességet válogatott a szortimentbe Szabó Zoltán Executive Bar Manager, többek között kombuchával és japán vízikristállyal fermentált high ball italokat kóstolhatunk, de nem feledkeztek meg  a hazai és nemzetközi márkákat bemutató natúr és koncenvionális borszelekcióról sem.

A hely koncepciójának kivitelezéséhez segítségül hívták a budapesti underground ramenbár, az Enson megálmodóját és tulajdonosát, Tenner Benjámint is. Öthónapnyi átalakítás után pénteken nyitotta meg kapuit az izakaya, amely egyelőre heti öt napon, délután négy órától várja a vendégeket.

Két év kényszerszünet után idén tavasszal Rácz Jenővel nyitott újra a Ráday utcai Costes, ahol egy kísérletező kedvű keramikusművész, Ruzicska Tünde táljaiban szolgálják fel az ételeket.

(Képek: Viszlay Márk)

costes izakaya | costes csoport | costes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom