Törlik a járvány idején kiszabott bírságok felét és a befizetetteket is visszatérítik a kormány döntése értelmében

Az ausztráliai Új-Dél-Wales állam kormánya törölte a koronavírus-járvány idején kiszabott bírságok felét, miután elismerte, hogy indoklásuk túlságosan ködös volt - számolt a The Guardian online kiadására hivatkozva az MTI.

A helyi adóhivatal bejelentette, mintegy harmincháromezer bírságot törölt, ami a rendőrség által a 2020-as és 2021-es járványügyi korlátozások idején a közegészségügyi rendeletek megszegéséért kiadott pénzügyi büntetéseknek mintegy fele.

A bírságokat azt követően vonták vissza, hogy a kormány jogászai kedden elismerték, hogy a Redfern Jogi Központ (RLC), független, nonprofit közösségi jogi szervezet által indított próbaperekben támadott bírságolási esetekben a szabálysértés jellege nem volt megfelelően meghatározva, és így a bírság kiszabása nem volt jogszerű.

Az adóhivatal szóvivője ugyanakkor közölte, nem arról van szó, hogy a szabálysértéseket nem követték el, megszűnik azonban a bírságokkal kapcsolatos minden döntés. Hozzátette: a már befizetett büntetéseket is visszatérítik. A bírságok összege magánszemélyek esetében ezer ausztrál dollárig (mintegy kétszázhatvanezer forint), vállalat esetében pedig ötvenötezer ausztrál dollárig (körülbelül 14,5 millió forint) terjedt. A törölt büntetések összértéke mintegy harminc millió ausztrál dollár (nagyjából nyolc milliárd forint).

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

új-dél-wales | ausztrália | covid | pandémia | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom