A családdal költöznél külföldre? Ezekkel a városokkal járhatsz a legjobban

Sok család szeretne olcsóbb, esetleg más szempontból vonzóbb lakóhelyre költözni, de rengeteg kihívással járhat az akklimatizáció egy másik országban különösen, ha gyerekekkel megyünk.

A Reassured életbiztosító új tanulmánya különböző, a család szempontjából fontos tényezők alapján hasonlította össze az európai városokat: figyelembe vették az átlagos havi bérleti díjakat, a gyerekprogramok számát és a bűnözés arányát.

A versenyből pedig Bécs került ki győztesen a legcsaládbarátabb városként. Egy háromszobás ingatlan havi bérleti díja itt átlagosan 1560 euró (körülbelül hatszázezer forint), ami az egyik legkedvezőbb a vizsgált városok közül, és 2800 euróval (körülbelül egymillió forinttal) olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Genfben.

Negyvennégy parkot és 148 gyerekprogramot találunk it, és a bűnözési ráta is alacsony, 100-ból 28,3 pontot kapott.

Bécs mellett más osztrák városok is bekerültek az első tízbe, Salzburg és Innsbruck, így összességében Ausztria lett a legcsaládbarátabb ország.

Ha a gyerekprogramokat kezeljük prioritásként, a fővárosok jelentik a legjobb választást. A tanulmány szerint Rómában, Londonban, Párizsban, Prágában és Amszterdamban találjuk a legtöbb lehetőséget a gyerekeknek. Rómában például 687 különböző opció közül választhatunk, és van 148 park is, ami a legtöbb a vizsgált városok között.

A legnagyobb biztonságban ugyanakkor Salzburgban érezhetjük magunkat, ahol a legalacsonyabb a bűnözési ráta, 100-ból 11,94. Összeségében a legbiztonságosabb ország azonban Svájc, ahol a legbiztonságosabb városok fele található: Zug, Lugano, Luzern, Bern és Zürich.

Svájc viszont egyben a legdrágább is, ahonnan hét város került a ranglista utolsó tíz helyére a magas megélhetési költségek miatt.

Egy háromszobás ingatlan havi bérleti díja Zürichben 4400 euró (1 millió 700 ezer forint), Zugban 4330 euró (1 millió 665 ezer forint), míg a gyermekfelügyelet egy hónapra mindkét városban körülbelül 2900 euró (1 millió 115 302 forint).

Nagy-Britannia legkevésbé családbarát városa Manchester, amely kilencedik legrosszabb helyen áll, és az összes európai város közül a legkevésbé kedvező értékelést kapta.

Noha a megélhetési költségek nem a legmagasabbak – 2060 euró (792 ezer forint) a bérleti díj – itt az egyik legmagasabb a bűnözési ráta, 100-ból 54,9, és magas a légszennyezettség is.

Ha a családdal vagy a barátokkal utazunk, így élhetjük meg igazán a világ legcsodásabb helyeit.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

családbarát | városok | város | külföld | költözés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom