Magyarországon is nagyon érdemes lesz ma, csütörtök este felnézni az égre

Az Éta Aquaridák meteorhullása újra eléri a maximumát, a csodás természeti jelenség május 4. és 6. között lesz a leglátványosabb a sötét égbolton.

A különleges természeti jelenség mindkét féltekéről jól megfigyelhető, bár északon nem tartozik a leglátványosabb meteorrajok közé.

A mostani csillaghullás egyik fő jellegzetessége, hogy a meteorjai gyorsak, így egy-egy fényjelenség viszonylag sokáig lesz látható.

A meteorok várhatóan a a horizonthoz közel, meglehetősen alacsonyan bukkannak fel.

Ahhoz, hogy gyönyörködhessünk az élményben, érdemes fényszennyezés-mentes helyet találjunk magunknak, emellett a türelem is fontos.

Az emberi szemnek ugyanis adaptálódnia kell a sötéthez, ez pedig mintegy húsz percet is igénybe vehet.

A csillaghullás május 5-én, este lesz a leglátványosabb, ugyanakkor az Éta Aquaridák május végéig aktívak maradnak.

Ez is érdekelhet:

A vörösben izzó csodasivatag, ahová egyszer el kell jutni

Nem csoda, hogy mindenki odáig van érte.

(Forrás: CNN, 24.hu)

meteor | meteorraj | Éta Aquaridák

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom