Légiutas-kísérők szerint erre érdemes odafigyelni, amikor felszállunk a gépre

Ha nem akarjuk, hogy eltűnjön a csomagunk. 

A több poggyásszal utazás alkalmanként bajosnak bizonyulhat, miután mindenki elfoglalja a helyét a fedélzeten. Egyes fapados járatokon zsúfolt lehet az utastér; a fej feletti tárolók és az ülések alatti terület is teljesen megtelhet.

A nagy sietségben – és hogy legyen helyük a csomagoknak –, az utasok előszeretetettel esnek kísértésbe, hogy a legközelebbi szabadon árválkodó helyre pakolják el a poggyászukat a beszállást követően. Ez a hirtelen döntés váratlan következményekkel járhat: elszakadhatnak a csomagjuktól, ami nem éppen ideális módja egy nyaralás megkezdésének.

A légiutas-kísérők feladata gondoskodni arról, hogy minden elférjen a kabinban, ami néha a csomagok átrendezését igényli. Ez magában foglalhatja a holmik átpakolását is.

 

Valencia Rae, egy floridai légiutas-kísérő ezzel kapcsolatban elárulta, hogy általában kiveszi a kisebb tárgyat a fej feletti tárolóból, majd megkérdezi: "Ez kié?" Amennyiben senki sem válaszol, közli, hogy el kell távolítania onnan, ha nem derül ki. – Legtöbbször olyan táskáról van szó, amelyek beférnek az ülés alá, vagy elférnének egy kisebb helyen. Mindig arra törekszem, hogy a táska tulajdonosa tudjon róla, ha a csomagját áthelyezzük – mondja. Szerinte teljesen elfogadható, ha a táskát egy kicsit távolabb tesszük attól a helytől, ahol ülünk, feltéve, ha az a látóterünkben marad.

Karina Kay, egy Las Vegas-i légiutas-kísérő azt javasolta, ha elfogy a hely a fej feletti tárolókban, akkor az ülés alá pakoljuk a holminkat. A legtöbb repülőgépen ugyanis nincs elég hely a szekrényekben ahhoz, hogy mindenki ott tárolhassa a csomagjait. Természetesen mindannyian kényelmesen szeretnénk utazni, de a beszállás után érdemes még magunknál tartani a személyes tárgyainkat. Adjunk esélyt a nagyobb kézipoggyásszal érkezőknek, hogy elhelyezhessék a csomagjaikat.

Egyes utasok azzal szoktak érvelni, hogy ha fizettek a csomagfeladásért, akkor jogukban áll a fej feletti tárolót tetszésük szerint használni. A légiutas-kísérők közül néhányan ezt másképp látják.

Lucy Williams úgy véli, hogy mivel az utasok "érkezési sorrendben jönnek", ezért tekintettel kell lenniük másokra. – Ha valaki fizet azért, hogy feladja a csomagját, miért nem teszi mondjuk a kisebb holmiját a fej feletti tárolóba? Mindig elmondom, hogy szükségünk van a helyre, aztán megkérdezem, nem tudják-e esetleg az ülésük alá pakolni a csomagjukat. De sosem erőltetek semmit – vallja.

A hatékonyság kulcsfontosságú ezekben a helyzetekben, mivel késéseket okozhatnak azok az utasok, akiknek sokáig tart kitalálni, hová pakolják a csomagjaikat. A repülőgép ajtajai pedig addig nem záródnak be, amíg minden csomagot megfelelően el nem helyeztek.

Ha nincs elegendő hely a csomagok számára, előfordulhat, hogy a személyzetnek kell felcímkéznie a poggyászokat, és aztán a raktérbe pakolniuk, ami időigényes lehet, és potenciális késéshez vezethet.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

figyelmeztetés | utazás | csomag | tárolás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom