A természetvédők arra kérik a Harry Potter-rajongókat, ne vigyenek több zoknit Dobby sírjához

Túl sokszor szabadítják fel a fiktív házimanót, ami árt a környezetnek.

Ha olvastad a Harry Potter-könyveket (vagy láttad a filmeket, de olvasva ezerszer jobb), akkor biztosan megvan a jelenet, ahogy Dobby Billék házánál meghal, majd Harry a tengerparton ás neki egy sírt és ráírja: Itt nyugszik Dobby, a szabad manó.

Nos, a sírnak lett egy valódi helyszíne is a walesi strandon, amit egy közlemény szerint évente körülbelül 75 ezer ember keres fel, hogy lerója tiszteletét a fiktív házimanó előtt.

Ezt pedig sokan úgy teszik, hogy zokni hagynak a sírnál (pedig az lehetne bármilyen ruhadarab, de persze Dobbyt azzal szabadította fel Harry, szóval autentikus az ajándék). Azonban mivel a Freshwater West strand természetvédelmi terület, a hatóság aggódni kezdett, hogy a zoknik ártalmasak lehetnek a környezetre és az élővilágra, az is felmerült, hogy eltávolítják a házimanó sírját.

https://twitter.com/PopCrave/status/1587930747632898049

De végül úgy döntöttek, hogy a sír maradhat, azonban arra kérik Dobby rajongóit, hogy ezentúl ne hozzanak több zoknit, csak fotózzák a sírt.

természetvédelem | harry potter | dobby | házimanó | wales

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom