Európai döntős lett Budapest újjáélesztett ipari öröksége

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) pályázata döntős lett az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (ECTN) versenyében, az eredményhirdetés jövő héten, október 22-én lesz.

A díjat azért alapították 2014-ben, hogy fokozzák az európai kulturális turisztikai célpontok láthatóságát,

lehetőséget adjanak arra, hogy megosszák tapasztalataikat, tudásukat, valamint elősegítsék közöttük a hálózatépítést. Idén az ECTN a következő témákban várta a pályázatokat: indusztriális örökség, tengerészeti és partmenti örökség, innováció és digitalizáció a fenntartható kulturális turizmus érdekében, transznacionális tematikus turisztikai termékek, valamint a borturizmus.

A Millenáris Széllkapu Park (Fotó: Juhász Norbert, Hlinka Zsolt – TSPC)

A BFTK a következő újjáélesztett ipari örökségeket mutatja be a pályázatában:

Óbudai Hajógyári Sziget, Óbudai Gázművek, Millenáris, Kőbányai Sörgyár, Bálna Kulturális Központ, Unicum gyár, Csepel, budafoki borászatok, vásárcsarnokok és kulináris túrák.

Az eredményhirdetés és díjátadó is online formában zajlik majd október 22-én a kialakult járványügyi helyzet miatt, az eseményen Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja a fővárosról szóló pályázatot egy percben bemutatni, amelyet innen lehet letölteni. És ha valakit érdekel a díjátadó ceremónia, akkor itt tud rá regisztrálni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Turizmus)

Kőbányai Sörgyár | Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ | Unicum gyár | Óbudai Hajógyári Sziget | Faix Csaba

FOLYTASD EZZEL

Minden idegszálunkat kisimítja ez a varázslatos óceánparti faház-resort

Ötszáz éves reneszánsz ház újult meg varázslatos otthonná Český Krumlovban

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom