Hatalmas változás lesz Európában a foci Eb idején, ami minden szurkolót érint majd

A német biztonsági szervek a szélsőségesekkel, a huligánokkal és az erőszakos cselekmények elkövetőivel szembeni, valamint a kibertámadások elleni védekezésre helyezik a hangsúlyt az Eb idején.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter a Rheinische Postnak az mondta: azért vezetik be ismét az ideiglenes határellenőrzést, hogy megakadályozzák erőszakos cselekmények lehetséges elkövetőinek bejutását az országba. Hozzátette:

a lehető legnagyobb védelmet akarják biztosítani a sportesemény résztvevőinek, a nézőknek és a sportolóknak egyaránt.

A németek a 2006-os világbajnokság idejére is ideiglenesen határellenőrzést vezettek be, és Faeser az elmúlt napokban már utalt arra, hogy ezt ismét fontolgatják. A szövetségi belügyminiszter február közepén június közepéig meghosszabbította a lengyel, a cseh és a svájci határok ellenőrzését, aminek célja a csempészet és az illegális migráció megállítása.

A határellenőrzés visszaállítása magyar szurkolók tömegeit is érinti, hiszen a magyar válogatott is Eb-résztvevő. A csapat a csoportkörben először Svájccal játszik Kölnben, majd Stuttgartban előbb Németország, aztán Skócia lesz az ellenfele. Mint ismert, a torna június 14-én kezdődik, a döntőt július 14-én játsszák.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

szurkolók | európa-bajnokság | Németország | labdarúgás | labdarúgó eb

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram