Ebben a cikkben segítünk elpárologtatni minden vezetéssel szembeni félelemérzetet

Azzal a nem titkolt szándékkal írtuk meg ezt a cikket, hogy lehetőség szerint minél többeknek segíthessünk az autóvezetéssel szemben táplált ellenérzések semlegesítésében. Úgyhogy összeszedtük azokat a leginkább működőképes és bevált módszereket, amelyekkel magad mögött hagyhatsz minden nemkívánatos félelemmel kapcsolatos faktort.

Meg tudod fogalmazni, hogy benned pontosan mi okoz félelmet, hogyha autóvezetésről van szó?

Sokan nem is öntik szavakba azt, hogy egész pontosan mi okoz bennük erőteljes félelmet az autóvezetés gondolatával kapcsolatban. Márpedig a félelem egyértelmű sajátja, hogy konkretizálással látványosan enyhíthető.

Vagyis a cél az, hogy az ismeretlen és titokzatos érzéseket minél inkább meg tudd fogalmazni. Kérdezd meg egyszerűen magadtól, mitől is félsz? A forgalomtól? A többi autóstól? Hogy ledudálnak? Hogy nem fog menni? Nyugodtan írd is le magadnak a pontos válaszokat.

Az autós oktatással és autóvezetéssel szembeni félelem leküzdésének első lépése

Hogyha az első bekezdésben foglalt kérdéseket megválaszoltad, akkor majdhogynem meg is tetted azt a bizonyos első lépést. Egyébként nem árt tisztában lenned azzal sem, hogy a legtöbben igenis éreznek bizonyos mértékű félelmet, ha a vezetésről van szó.

Bizony, még a több éve jogosítvánnyal rendelkezők is. Hidd el, időnként ők is félnek. Legfeljebb nem vallják be, mert az sértené a büszkeségüket. Úgyhogy nyugodt lehetsz, nincs abban semmi rossz, hogyha félelmet kelt benned az autós oktatás és autóvezetés gondolata.

A lényeg úgyis az lesz, hogy mit kezdesz magával a félelemmel. Ha ránk hallgatsz, akkor megpróbálsz minél hamarabb túllendülni rajta.

Ha így jársz el, akkor bizonyosan magad mögött hagyhatod az autóvezetéssel szembeni félelmed

Ha sikerült megbarátkozni a gondolattal, hogy vannak bizonyos mértékű ellenérzéseid az autóvezetés iránt, akkor kezdeni kell valamit ezzel a tényezővel, nem igaz? A legtutibb dolog, amit tehetsz, ha egy kellően toleráns és megértő autós oktatóval kezdesz el dolgozni.

Elképesztően nagy segítséget jelenthet ugyanis egy olyan oktatónak a személye, aki nemcsak megérteni képes a félelmeid, de még a kezelésükben is hathatós segítséget képes nyújtani. Ő lehet a szárnysegéded, hogy minél hamarabb komfortosan mozogj a volán mögött.

Nincs más teendő tehát, csak a hozzád leginkább passzoló autós oktató megtalálása. Hogyha ezt sikerrel tudod abszolválni, az majdhogynem félsikernek számít majd a vezetéssel szemben érzett félelmek leküzdésében.

Az autóvezetésre pedig tökéletesen illik a mondás, miszerint evés közben jön meg az étvágy. Őszintén bízunk benne, hogy a cikk elolvasásán felbátorodva gyorsan túllendülsz a kezdeti ellenérzéseken, és sikerül megtapasztalnod az autóvezetés okozta hamisítatlan szabadságot.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom