Ebben a szomszédos fővárosban a legjobb az életminőség az egész világon

Meglepően közel fekszik hozzánk a város, ahol egy friss felmérés szerint a legjobb élni. Európa egyébként magabiztosan dominálja a nemzetközi mezőnyt.

Nem egyszerű feladat meghatározni, hogy a bolygó mely pontjai kínálják a legjobb feltételeket egy boldog élethez, mégis akadnak olyan vállalatok, amelyek évről évre felállítanak egy rangsort. Ez többek között azért is szükséges, mert a multinacionális cégek rájöttek, hogy a legkiválóbb munkaerőt egyszerűbb bevonzani és megtartani olyan városokban, ahol kiemelkedően magas az életminőség.

Annak érdekében, hogy ezek a globális vállalatok megfelelő döntéseket hozhassanak például új irodák létesítéséről vagy éppen az alkalmazottaik átcsoportosításáról, a Mercer (a világ legnagyobb humánerőforrás-tanácsadó cége) minden évben alaposan kielemzi a városokat. Idén több mint 230 városban vizsgálták meg többek között a lakhatás, oktatás, közszolgáltatások, beleértve a közlekedés helyzetét, a rekreációs lehetőségeket, valamint a politikai és társadalmi viszonyokat.

Mindezek alapján arra jutottak, hogy Bécsben a legmagasabb az életminőség.

Életminőség tekintetében Bécs végzett az élen

Az osztrák fővárost szorosan követi Zürich, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Auckland, München és Vancouver között. A legjobb tízbe még a következő városok kerülhettek be: Düsseldorf, Frankfurt, Koppenhága, Genf és Bázel. Jól látszik tehát, hogy leginkább Ausztria, Svájc és Németország jelentik a csúcsot, ha minőségi életről van szó.

Összességében a világ húsz legmagasabb életszínvonalát nyújtó városa közül tizenhárom európai,

az öreg kontinens tehát továbbra is igen vonzó lehet a globális vállalatok számára.

Ha a nagy fővárosokat nézzük, Berlin tizenharmadik a listán, míg Párizs, London és Madrid a 40-50. hely környékén szerepelnek. Az európai rangsor végén található Minszk, Tirana és Szentpétervár. Ami pedig a biztonságot illeti, a Mercer kutatása alapján Luxemburg a világ legbiztonságosabb városa, utána következik Helsinki, Bázel, Bern és Zürich.

Ami a biztonságot illeti, Luxemburg vezeti a rangsort

Ezzel szemben nagy visszaesést szenvedett el Brüsszel, a belga főváros az élmezőnyből a 45. helyre süllyedt a közelmúltbeli terrortámadások miatt, de nem áll jól Athén sem a különböző gazdasági és politikai krízisek okán. A lista utolsó helyezettje, vagyis a világ egyik legveszélyesebb városa nem túl meglepő módon Szíria fővárosa, Damaszkusz.

Ha pedig már Bécs lett a befutó, ajánlunk is ott néhány helyet:

Öt nagyon eredeti hely Bécsben, amit érdemes felfedezni

Ez nem egy másik Bécs, nem A Bécs, hanem... De ezt inkább megtapasztalni érdemes az öt, különös atmoszférával rendelkező hely valamelyikén, amit most összeszedtünk.


(Képek: Getty Images)

mercer | biztonság | kutatás | üzlet | életminőség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom