Nagy-Britanniában is meglépik azt, amit már a legtöbb európai nagyváros megtett

Jelentkezett az első brit város, amely élne az idegenforgalmi adó lehetőségével.

Az edinburgh-i városi tanács már több éve kampányolt az látogatói illeték mellett, amelyről egy 2018-as konzultáció során az is kiderült, hogy a 2500 válaszadó mintegy 85 százaléka támogatja.

A terveik most megvalósulni látszanak, miután a skót kormány olyan törvényjavaslatot akar benyújtani, amely lehetővé teszi a városoknak, hogy elkérjék ezt az extra összeget a vendégéjszakák után. A törvénytervezet várhatóan a jövő év elején kerül a parlament elé.

A becslések szerint a többletbevétel évente körülbelül 15 millió fontot jelenthet,

amelyet azután be lehet fektetni a fenntartható turizmusba, de falhasználható a turizmus városra gyakorolt ​​hatásának kezelésére is.

Mint Edinburgh városi tanácsának vezetője, Cammy Day elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a város a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja, de tisztában vannak azzal is, hogy ennek a sikernek ára van. Ezért úgy gondolják, hogy helyes döntés a látogatóktól azt kérni, hogy járuljanak hozzá a turisztikai kínálat fenntartásához és fejlesztéséhez valamint a hatásainak a kezeléséhez.

Skócia legkülönlegesebb helyét itt találjuk, ha pedig több időt töltenénk az országban egy szimpla vakációnál, esetleg egy turisztikai vállalkozás gondolata csábít, egy nagy budapesti családi ház áráért világítótornyos magánszigetünk lehet ott.

(Forrás: Business Traveller, képek: Unsplash)

Skócia | edinburgh | idegenforgalmi | Nagy-Britannia | adó

FOLYTASD EZZEL

Káosz Dubajban, leállt a reptér, mindenki maradjon otthon

Száznegyven éjszakán át hajózhatunk a világ legszebb vizein ezen az új körutazáson

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom