Egy darabig nem lesz sikoltozás a japán vidámparkokban

Csendet kérnek.

Újranyitnak Japánban a vidámparkok, tehát ismét fel lehet ülni a hullámvasútra, a bátrabbak pedig kilövethetik magukat az égbe a katapulttal – kis szépséghiba, hogy mindezeket sikoltozás nélkül kell valahogy megoldaniuk.

Az ország vidámparkjainak üzemeltetői egészségügyi okokból új szabályokat hoztak: azt kérik a látogatóktól, hogy legyenek szívesek mellőzni a hangos kiabálást, örömködést és sikoltozást.

Szakemberek szerint az ilyesfajta hangadás ugyanis hozzájárulhat a baktériumok és vírusok elterjedéséhez.

Ennek megakadályozására való az arcmaszk, gondolhatnánk, csakhogy a vidámparkok egyes dolgozói a munkájukból adódóan nem viselhetnek maszkot – említhetnénk például a szellemkastély riogatóit, akiknek ráadásul a megfelelő távolság betartásával szabad csak ráhozni a frászt a vendégre.

Az új szabályok kitérnek a parkok egyéb dolgozóira is: kikötik, hogy a látogatók védelme érdekében a lehető legrövidebb ideig beszélgessenek velük, amennyiben maszkot viselnek, fordítsanak figyelmet másfajta kommunikációra, úgymint a gesztikulálás és a testbeszéd, és "mosolyogjanak" többet a szemeikkel.

A harminc vidámparkot tömörítő szövetséghez egyébként olyan szórakoztató komplexumok tartoznak többek között, mint a Tokiói Disneyland, a DisneySea vagy Universal Studios Japan. Az egyik legismertebb park, a kísértetházairól ismert Fuji-Q Highland megnyitotta ugyan a kapuit, ám kizárólag bizonyos tartományok – Jamanasi, Nagano, Nigata, Sizuka – lakosait engedik be szórakozni.

Ez is érdekelhet:

Ez a szigetország átvállalja a náluk megfertőződött turisták ellátását és kezelését

Elsőre meglepő hírnek tűnik, de több hasonlóra is számíthatunk.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

biztonság | vidámpark | sikoltozás | új | csend

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom