Egy egész spanyol falu eladóvá vált, az ok egészen meglepő

Spanyolországban, Zamora tartományban található Salto de Castro települése, amely negyvennégy házból, egy fogadóból és egy templomból áll. Az egész falu eladóvá vált, ráadásul kevesebbe kerül, mint egy londoni lakás.

A lakásárak a világ számos városában elszálltak, néhol olyan drága egy-egy ingatlan, hogy annyi pénzből akár egy egész falut is meg lehetne venni. Pontosan ilyen Salto de Castro, a spanyol falu, amely az ország északnyugati részén várja új gazdáját, aki hajlandó érte kifizetni kétszázhatvanezer eurót, azaz körülbelül százöt millió forintot.

A kép illusztráció

Ennyi pénzért pedig nem egyetlen ingatlant kap a vevő, hanem rögtön négyet, hozzá jár még bónuszban egy templom, egy iskola, egy uszoda és egy régi laktanya is. A kistelepülés amúgy lenyűgözően festői környezetben található a portugál határ közelében, egy dombtetőn magasodik és az Arribes del Duero természetvédelmi területre néz.

És hogy mi az oka annak, hogy eladósorba került egy egész település? Az ok meglepő.

Az 1950-es években Salto de Castrót egy villamosenergia-termelő cég építtette, hogy a közeli víztározónál dolgozó munkások családjainak adjon otthont. A település azonban az 1980-as években elnéptelenedett, a 2000-es években pedig egy üzletember vásárolta meg azzal a céllal, hogy turisztikai célponttá tegye.

Manapság Salto de Castro egy kicsit elhagyatott, de hatalmas lehetőségeket tartogathat, ha megfelelő kezekbe kerül.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

eladó falu | salto de castro | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom