Erre az előkelő tízes listára került fel Budapest

Fontos szempontokat értékeltek.

A uswitch.com árösszehasonlító oldal kiszámolta, hogy melyik európai városban találjuk a legtöbb műemléket. Összesítésük első helyén Prága áll, ahol a százezer lakosra jutó műemlékek száma 14.46. Ott található a legtöbb színház is, (melyből 1.89 jut százezer főre), emellett történelmi parkok és kertek keresztezik a sétálók útját, és olyan ikonikus épületek, mint például a Táncoló Ház.

A legtöbb múzeumnak viszont Amszterdam ad otthont (7.66/százezer fő), ott található a holland nemzeti múzeum, a Rijksmuseum is. A város az összesített listán és a kulturális túrák tekintetében (3.39/százezer ember) is a második helyen áll, a színházak (1.16) és jeles helyszínek számát nézve (9.31) pedig a harmadik. A holland fővárosban számos műemléket és parkot csodálhatnak meg a látogatók, mint például a Királyi Palota, a Rembrandtplein és a Vondelpark.

A dobogó alsó fokára a vibráló, történelmi emlékekben és pubokban gazdag Dublin került, mely a legtöbb pontszámot különleges helyszíneire kapta. Ezekből százezer főre 8.5 jut, és olyan épületeket találunk köztük, mint a Christ Church vagy Szentháromság katedrális, a St Patrick katedrális vagy a Kilmainham Gaol börtönmúzeum.

Németország két várost is delegált az első tízbe, Münchent és Berlint az ötödik és a nyolcadik helyen.

Budapest a hetedik helyre került, amit többek között a gyógyfürdőinek köszönhet.

Mint írják, egy hosszú nap után, melyet a város felfedezésével töltöttünk, a Széchenyi fürdő igazán nagyszerű kikapcsolódást kínál a százezer főre jutó 8.7 különleges helyszín egyikeként.

A cikk arra is felhívja  a figyelmet, hogy az országban több mint ezer termálforrás található, melyek között a városligeti fürdő az egyik leghíresebb huszonegy, különböző hőmérsékletű medencéjével.

Íme, a lista:

 1. Prága
 2. Amszterdam
 3. Dublin
 4. Róma
 5. München
 6. Koppenhága
 7. Budapest
 8. London és Berlin
 9. Milánó
 10. Bécs
 11. Madrid
 12. Lisszabon
 13. Varsó
 14. Párizs

Az előkelő helyezés ellenére úgy tűnik,  Budapest az egyik legnagyobb vesztese a 2020 márciusa óta tartó pandémiás időszaknak, és jelenleg  sem túl rózsás a helyzete.

(Forrás: uswitch.com, traveldailynews.com, képek: Unsplash, Pixabay, Wikimedia Commons)

műemlék | citybreak | budapest | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom