Alapos felbolydulást keltett ebben a kelet-európai országban Elon Musk

Az egész egy Twitter-poszttal kezdődött.

Történt ugyanis, hogy az Aesthetica nevű fiók posztolt egy fotót a festői belogradcsiki erődről, ehhez pedig Musk azt a kommentet fűzte, hogy bizonyára az Elden Ring videojátékban is szerepelt a látványosság. A belogradcsiki önkormányzatnak és Bulgária turisztikai miniszterének, Ilin Dimitrovnak több sem kellett, rögtön meghívta a milliárdost, hogy ismerje meg a régió alulértékelt, ám gazdag turisztikai kínálatát.

Könnyen lehet, hogy a látogatás meg is valósul, ugyanis az innen nem messze, Stakevci településen található Oná étterem egy levelet posztolt a Facebook-oldalán, melyet állítólag a SpaceX nevében írtak, és egy 2023 áprilisi asztalfoglalásról szól. Az e-mailben azt írják, hogy

jövő év tavaszán meglátogatnák a bolgár régiót, és a kirándulás keretében ülnének be az étterembe,

ahol a facebookos fotók tanúsága szerint egyébként bitcoint is elfogadnak.

Az Oná a posztban a helyi hatóságokat is megszólította, arra kérve őket, hogy hajtsanak végre további fejlesztéseket a környéken. Mint írják: „Nem kevés idő, körülbelül öt hónap van arra, hogy leaszfaltozzák legalább a főutcát romos kis falunkban, és kicseréljenek néhány száz méternyi csővezetéket.”

A belogradcsiki erőd tényleg olyan, mintha egy fantasykönyv lapjairól bújt volna elő, de Bulgária emellett más érdekességeket is tartogat: például Európa egyik legolcsóbb síterepét, vagy leghíresebb hálókocsis vonatát.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Oná/Facebook)

 

Elon Musk | Bulgária | belogradcsik

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom