Három év után visszatértek az első kínai turistacsoportok Magyarországra

Közel három évnyi járványügyi korlátozásokat követően érkeztek Budapestre.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport közösen köszöntötte azt a huszonkét fős turistacsoportot, melynek tagjai a Covid-19 korlátozások enyhítését követően érkeztek meg Magyarországra. A kínai látogatók hatalmas hatást gyakoroltak a globális turisztikai szektorra már

a világjárványt megelőző időszakban is, összesen százhetven millió nemzetközi utat tettek meg.

A pandémiát követően Magyarország számára is fontos, hogy a kínai turisták visszatérjenek; Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerint a közvetlen járatok számának megugrása is jelzi, hogy hazánk szívesen fogadja az ázsiai országból érkező utazókat. Hozzátette: a járatok újraindításával várhatóan visszatérhet a turizmus a járvány előtti szintre.

A pandémiát megelőzően közel kétszáznyolcvanezer kínai turista érkezett Magyarországra.

Az idei év statisztikái is kedvezően alakulnak, a hazai turizmus akár túl is szárnyalhatja 2023-ban a járvány előtti adatokat. 2022-ben mintegy 14,2 millió utazó nagyságrendileg negyven millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon, idén januárban pedig már tizenöt százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

világjárvány | beutazó turizmus | covid | pandémia | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom