Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Egyesek tényleg álomvilágban élnek, ha étkezésről van szó.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

A "legfurcsább helyzet" akkor történt, amikor a kiskocsival ment végig az utastéren, majd megkérdezte a fedélzeten ülőket, hogy csirkét vagy marhahúst kérnek-e. Jött egy olyan válasz, amire nem volt felkészülve:

Igen, kisasszony, egy steaket szeretnék félig átsütve, köretnek pedig sült krumplit.

"Egy percig azt hittem, hogy kandi kamerávál vesznek valahonnan, de tényleg komolyan gondolta ezt! Elmagyaráztam neki, hogyan működik az étkeztetés egy repülőgépen és miért nem lehet teljesíteni a kérését. Nagyot nevetett végül, szerencsére nem volt vele semmi gond" – mesélte Nerea Gonzalez.

Az első osztály utasai nagyon igényesek tudnak lenni, és néhányan dühösek is lesznek, ha a felszolgált étel nem felel meg az elvárásaiknak. Douglas Scott, az egyik amerikai légitársaságnál dolgozó légiutas-kísérő elárulta, hogy elégedetlenkedés esetén mindig felajánlják az "alternatív étkezési lehetőséget, ha van, méghozzá ugyanabból a szolgáltatási szintből". Sokan bepróbálkoznak egyébként, azt gondolva, illetve remélve, hogy esetleg másik, magasabb kaliberű szolgáltatásból kapnak majd ételt.

A légiutas-kísérőknek természetesen nincs módjuk arra, hogy valami teljesen mással rukkoljanak elő, bár egyesek azt hiszik, hogy a repülőn bármit meg lehet főzni. Előfordult olyan is, hogy egy utas a személyzet otthonról hozott, saját fogyasztásra szánt adagjából akart kérni.

Kathy Gleaves a Quora közösségi médiaplatformon kifejtette, hogy a nagyon extra étkekre vágyók utasok kérései sokkal gyakrabban előfordulnak, mint azt gondolnánk. A repülőn ugye nincs főzési lehetőség, kizárólag egy tároló és egy sütő van. Azt tanácsolják, hogy aki különleges falatokat szeretne, az vigyen magával.

Nerea Gonzalez mindezek ellenére azt vallja, szerinte nem létezik az "idegesítő" utas fogalma. "Hiszem, hogy ha szereted a munkádat, és ez a szenvedélyed, akkor nincs rossz utas" – mondta. "Mindannyian különbözőek vagyunk, és akadnak jó, no meg nehezebb napjaink. Csak empatikusnak és udvariasnak kell lennünk".

Miután felszálltál, eltűnődtél már azon, hogy vajon mire gondol a személyzet, amikor köszönsz nekik? Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

szokatlan | ételek | utazás | első osztály | furcsa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom