Engedd szabadjára kreativitásodat, szerezz online grafikus végzettséget!

A grafikai tervezés napjaink fontos marketingeszköze, így grafikus végzettséggel bármilyen iparágban elhelyezkedhetsz, de akár szabadúszóként is számos izgalmas projektben vehetsz részt.

A képeket és szavakat használó, kommunikációs célt szolgáló grafikai tervezés számtalan formában van jelen körülöttünk mind a képernyőn, mind nyomtatásban. Digitális világunk is vizuális tartalmakra épül, körbevesz minket, és ebből kifolyólag a grafikus szakma nemcsak népszerű a tanulni vágyók, karrierváltók körében, de keresett is.

Tegyük rendbe: grafika, digitális grafika, grafikus

A grafika a rajz művészete, a képzőművészet egyik ága. A grafikus szakmának két fő ága ismert, a képi és a digitális ábrázolás. Ezeken belül tovább lehet szakosodni, a legismertebb grafikus szakmák a tervezőgrafikus, az arculattervező, a tipográfus, a webdesigner és az illusztrátor.

A DevAkadémia online grafikus tanfolyamának elvégzésével piacképes elméleti és gyakorlati tudás birtokában képessé válsz a számítógépes grafikai munkák elvégzésére, kiadványtervezéssel, arculattervezéssel, webdesign-nal foglalkozhatsz kreativitásod, egyéb skilljeid függvényében.

A grafikus kreatív grafikai munkájával támogatja egy cég értékesítési vagy marketing jellegű célját. A grafikai munkákba sok minden beletartozik, reklámanyagok, szórólapok, könyv illusztrációk, termékcsomagolások elkészítése, céges arculat kialakítása, illetve a webes feladatok: mobil alkalmazások, online reklámanyagok, social media grafika, stb.

Kiből lehet jó grafikus?

A grafikus nagyszerű karrier azoknak az embereknek, akik kreatív gondolkodók, és szeretik a művészetet, a technológiát és a kommunikációt. Minden iparágban vannak tervezési igények, így a grafikusoknak számos lehetőségük van arra, hogy új és izgalmas projekteket vállaljanak.

A grafikus karrierhez nemcsak kreativitás, bizonyos fokú művészi látásmód, hanem kiváló kommunikációs készség is szükséges, hiszen az alkalmazott grafikusoknak  önmagukat kell eladniuk a portfóliójukon keresztül.

A hagyományos grafikai munkát végző illusztrátorok kiemelkedő rajztehetséggel, kézügyességgel rendelkeznek, nagyrészt szabadúszóként dolgoznak, és igen keresettek szakmájukban.

A webes grafika

A webes grafikával foglalkozó szakmák folyamatos fejlődésen mennek keresztül, ezért az ezekben tevékenykedőknek folyamatosan képezni kell magukat, hogy követhessék a trendek változásait. Sokrétű feladatokat látnak el, weboldalakkal kapcsolatos grafikai munkákat végeznek, mobil alkalmazásokat, számítógépes játékokat, online reklámanyagokat, social media grafikát terveznek.

Ahhoz, hogy webes grafikával foglalkozhass, ismerned kell a legismertebb grafikus programokat. Ide tartozik az Adobe családból a Photoshop, az Illustrator és az InDesign.

Ha jövőbiztos, lokációfüggetlen, változatos szakmát szeretnél magadnak, és a kreativitás nem áll távol tőled, a grafikus képzések Neked valóak.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom