Ennél szebb környezetben aligha lehet elkortyolgatni a reggeli kávét

Egy rövid olaszországi túra keretében a Dolomitokba látogatott Tóth Gergely fotós, és ahogy azt már megszokhattuk tőle, több tucatnyi látványos felvétellel érkezett haza.

A fotós Tre Cime di Lavaredo (magyarul nagyjából Hármas-hegyorom) jellegzetes formájú, három markáns hegycsúcsból álló hegytömbjeinél járt a Sexteni-Dolomitokban, Trentino-Dél-Tirol régió és Veneto régió határvonalán.

A csipkézett hegyormok az Alpok egyik legismertebb hegycsoportjának számítanak, legmagasabb főcsúcsa a 2999 méter magas Cima Grande, a Nagy-orom.

A Tre Cime di Lavaredo környékén számos népszerű túraútvonal található, többféle ösvényen lehet eljutni a három csúcshoz.

Könnyű megközelíthetősége miatt a túraösvényeket főszezonban – és persze békeidőben – túlterheli a tömegturizmus.

"A képek Tre Cime di Lavaredo közelében egy nyári napnyugtakor, majd az azt követő csodás napkeltekor készültek. A Tre Cime déli oldalával szemben lévő Cadini-csoportra koncentrálnak inkább, mert arra nem nagyon volt senki, hiszen mindenki inkább a főattrakciót, a Tre Cimét kerüli körbe. A hajnali fények különösen szépek voltak, váltakozó színek és fantasztikus látvány fogadott minden irányból. Azt hiszem, ebben az évben nem is fogom szebb helyen elfogyasztani a reggeli kávém, mint ott fent a hegytetőn, szemben a Cadini di Misurina csúcsaival" – mesél a túra hátterének részleteiről Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is.

Tóth Gergely az elmúlt években kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott. Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain. Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az a weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

Ilyen magyar szemmel Izland goromba helye

Izlandon minden folyamatosan változik, csak figyelni – és túlélni – kell.

(Fotók: Tóth Gergely)

olaszország | fotók | tóth gergely | nagy sztori | hegyek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom