Ennyi szín egész Londonban nincs, mint ebben a korszakalkotó házban

Retrofit felújítás, rengeteg izgalmas, fenntartható, díjnyertes – és színgazdag – részlettel.

Sarah Wigglesworth építész alakította át, tette fenntarthatóbbá és újította fel ezt a londoni házat a Stock Orchard Streeten. Az otthon páratlan átalakítási projektje megnyerte a RIBA fenntarthatósági díját, ugyanis éves szinten hatvankét százalékkal sikerült csökkenteni a ház szén-dioxid-kibocsátását.

De a bámulatos környezettudatosságon felül is csak elég esztétikailag megnézni a házat, hogy a well-beinget minden négyzetcentiben érezzük:

színes, izgalmas, stílusos és kreatív terek armadája a ház, ahol esztétikai különdíjat is szívesen adnánk a tervezőnek.

A legfeltűnőbb részletek és legkülönlegesebb anyagok között láthatunk szigetelésre használt szalmabálát, újrahasznosított betont, homokzsákokat és vasúti talpfákat is. Ezek miatt sokan a házat a legúttörőbb 21. századi angliai épületként tartják számon;

2015-ben az Architect's Journal a projektet generációjának legnagyobb hatású házának nevezte.

A házban a környezettudatosság mellett nagyon fontos volt, hogy a lakók az idő múlásával is ugyanúgy tudjanak az otthonukban élni, ezért nagyon sok belsőépítészeti megoldás irányul a mozgáskorlátozottságra és a könnyebben használható részletekre.

A színek és terek stílusos megoldásai pedig ezeken felül is ötcsillagosak: gyönyörű, példaértékű projekt lett, amihez csak gratulálni tudunk.

(Fotók: Ivan Jones) 

fenntarthatóság | építészet | stock orchard street | riba | ház

FOLYTASD EZZEL

A világ legmenőbb céges főhadiszállásai igazi építészeti szenzációk is egyben

Ez történik, ha egy 12. századi olasz kolostor szállodaként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom